A good vegetarian dish, which gets a heat from fresh chillies. If you do not like chili, do not hesitate to exclude.
Vegetarian Chili
250 g vegetarian mince
2 red onions, chopped
1 garlic clove, chopped
1 carrot, sliced
1 small yellow pepper, chopped
1 tbsp tomato puree
1 red chili
400 g chickpeas
200 g tomatoes
250 ml vegetable stock
1 tsp oregano, dried
salt
pepper
paprika
Peel and finely chop the onion, carrot, garlic and pepper. Heat oil and brown the vegetarian mince over a fairly high heat. Add the onion, carrot, garlic and peppers and fry briefly. Then stir in the tomato puree and vegetable stock. Dice the tomatoes and add to the sauce with the oregano and simmer for about 20 minutes. Rinse and drain the chick-peas and add to the sauce during the last 10 minutes. Add more stock if necessary. Season to taste with salt, pepper and paprika. Serve with quinoa or rice.
Vegetarisk Chili
250 g vegetarisk färs
2 röda lökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, skivad
1 liten gul paprika, hackad
1 msk tomatpuré
1 röd chili
400 g kikärter
200 g tomater
250 ml grönsaksbuljong
1 tsk oregano, torkad
salt
peppar
paprika
Skala och finhacka lök, morot, vitlök och peppar. Hetta upp oljan och bryn vegetariska färs över en ganska hög värme. Tillsätt lök, morot, vitlök och paprika och stek kort. Då rör i tomatpuré och grönsaksbuljong. Tärna tomaterna och lägg i såsen med oregano och låt sjuda i ca 20 minuter. Skölj och dränera kikärter och lägga till såsen under de sista 10 minuterna. Tillsätt mer lager om det behövs. Krydda med salt, peppar och paprika. Servera med quinoa eller ris.
21 Comments
Mums jag älskar chili! Och jag tycker alltid att det är roligt med vegetariska rätter - detta kommer sparas :)
ReplyDeleteRoligt om du vill testa receptet!
DeleteDet här sparar jag gärna och testar! Äter gärna vegetariskt nu och då. Ska även tipsa min kollega som är veggie och gillar att laga mat, gärna kryddstarkt.
ReplyDeleteKul! Ja, vegetarisk mat kan vara mycket gott och smakfullt!
DeleteGott med chili - me like... vad sägs om en skvätt soya i också?
ReplyDeleteJa, mycket gott! Ja, en skvätt soya skulle passa bra, tack för tipset!
DeleteVarsågod ;)
DeleteLåter jättegott. Jag gillar chili av alla slag, con carne/sin carne.
ReplyDeleteTack :)
DeleteThis sounds like a wonderful summer entree. I'd love to have a bowl, especially if I could share it with you. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteYes, Mary that would be very nice! Have a great day Mary!
DeleteI love chili... it looks and sounds terrific.
ReplyDeleteChili is really tasty! Thanks Pam!
DeleteMin pojkvän brukar göra chiliconcorn, jag ska visa honom detta recept!
ReplyDeleteJa, gör det! Hoppas han gillar det :)
DeleteÅhhh vad gott mums ser urgott ut kramar Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteSpännande!
ReplyDeleteTack :)
DeleteDet är ser ut att vara något för mig!
ReplyDeleteKul :)
Delete