I make rarely spinach pancakes, but I have to change that now! These are so good and spinach contains a number of important antioxidants. We ate the pancakes with egg sauce.
Spenatplättar
0,5 liter mjölk
2 ägg
1,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 dl rågmjöl
0,5-1 tsk salt
150 g färsk spenat
Mixa spenaten med en handmixer, blanda sedan i äggen. Rör i mjölk, mjöl och salt. Låt stå en halvtimme. Stek i en het panna med smör.
Spinach Pancakes
0.5 l milk
2 eggs
1,5 dl whole wheat flour
1,5 dl rye flour
0,5-1 tsp salt
150 g fresh spinach
Mix spinach with a hand mixer, then mix in eggs. Stir in milk, flour and salt. Leave for half an hour. Fry in a hot pan with butter.
19 Comments
Ja spenat är super friskt och smakar otroligt bra!
ReplyDeleteOh Katarina, dina pannkakor ser riktigt bra ut - det är bara en vit roux sås med kokt ägg som du har serveras med pannkakor? tack för inspirationen, och har en härlig söndag :-)
Tack! Ja, en vit sås med ägg i :) Ha en fin söndag!
DeleteOkej tack så mycket. Det måske vi provat, kan lätt tänka mig att det smakar bra med din spenat pannkakor. Ha det bra
DeleteJa, såsen passar mycket bra till och receptet på äggsåsen kommer också på bloggen :)
DeleteDet lät spännande, klart värt att prova! Ha en skön söndag.
ReplyDeleteTack! Ja, prova, för det blir så gott! Ha en fin söndag du med!
DeleteJag kan inte fatta hur det kan vara så stor skillnad mellan fryst och färsk spenat. Jag avskyr fryst, och älskar färsk!
ReplyDeleteJa, färsk spenat är godast :)
DeleteDet är jättegott och som du skriver så nyttigt! :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Kram
DeleteOj, så läckra de ser ut! Spenat är underbart gott :)
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteOj, oj oj. Har lagas både nyttigt och gott!
ReplyDeleteå det där måste provas.. borde väl funka med fryst spenat oxå? vad har du för något till?
ReplyDeleteJa, det gör det nog! Jag hade äggsås till!
DeleteHej! Vilken härlig blogg du har! Hittade hit via mumsfillibabba. Jag bodde i Shanghai i fem år och har varit mycket i Singapore så jag vet ungefär hur du har det ;-) De här spenatpannkakorna måste jag prova - härligt med en nyttigare twist på pannkisarna.
ReplyDeleteHej! Roligt att du hittade hit :) Och tack för din fina kommentar! Shanghai låter bra det också!
DeleteHemgjorda spenatplättar är så goda! En av barnens favoriträtter så det blir att steka sådana lite nu och då. :)
ReplyDeleteJa, de är väldigt goda!
Delete