I found a nice recipe for rhubarb-caramel cookies on maku.fi and wanted to test it. I liked them, tart rhubarb with sweet caramel sauce in a cookie, yummy!
Rabarber och kolacookies
200 g smör
2 dl socker
1 dl kolasås
4 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
Vispa smör och socker. Blanda i kolasås. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och havregryn. Skär rabarbern och rör ner potatismjöl. Blanda i degen. Rulla degen till en 30 cm lång rulle och täck med plastfolie och ställ i kylskåp i minst en timme. Skär degen i 20 skivor och lägg skivorna på en bakplåt. Grädda i 200-graders ugn i 16-18 minuter.
Rhubarb and Caramel Cookies
200 g butter
2 dl sugar
1 dl caramel sauce
4 dl flour
1,5 dl oatmeal
2 tsp baking powder
200 g rhubarb
1 tbsp potato flour
Beat butter and sugar. Mix in the caramel sauce. Then mix in flour, baking powder, and oatmeal. Cut the rhubarb and stir into potato flour. Mix into the dough. Roll the dough into a 30 cm long roll and cover with plastic wrap and refrigerate for at least an hour. Cut the dough into 20 slices and place the slices on a baking sheet. Bake in 200-degree oven for 16-18 minutes.
49 Comments
Låter gott med rabarber och kolasås i kexen! Roligt med lite annorlunda rabarberrecept.
ReplyDeleteTack Tove och ja, goda var de!
DeleteSom tidigare, roligt med annorlunda recept på rabarber! Ha en fin dag /Emma (Har kommit att tänka på att jag har ingen aning om det är morgon,middag,kväll eller natt hos dig när jag skriver att du ska ha en fin dag...hur stor är tidsskillnaden mellan singapore och sverige?)
ReplyDeleteTack :) Tidsskillnaden är nu +6 timmar, på vintern +7h! Så helt rätt av dig att skriva så!
DeleteSer galet gott ut
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteSer hur gott ut som helst : ) Hoppas du får en fin onsdag kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteOj, så goda de ser ut! Alltid lika inspirerande recept :)
ReplyDeleteTack Eija, så snällt av dig att säga!
DeleteRabarber är ju alltid en höjdare och man får passa på att njuta nu medan tid är. Dessa ser smarriga ut :0)
ReplyDeleteJa, det stämmer! Tack!
DeleteOatmeal cookies with rhubarb and caramel...love the combo of flavours.
ReplyDeleteThanks and these are a really nice combo!
DeleteSpännande!!!
ReplyDeleteSer fantastiskt goda ut! :)
Kram Malin
Tack Malin :) Kram
Deletedet här verkar var nåt av det mest fantastiska man kan äta å sommaren!
ReplyDeleteTack så mycket!
Deletesv: Absolut :)
ReplyDeleteWhat an interesting cookie. I've never used rhubarb in a cookie. I must admit it sounds like a great idea. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks! Rhubarb works very well in these cookies!
Deletelove the idea of a rhubarb cookie too your a fab cook and baker
ReplyDeleteThank you so very much Rebecca for your kind words!
ReplyDeleteMums så gott, rabarber kan man ju inte använda för mycket i bakning!
ReplyDeleteTusen tack för gratuelationen, hon är verkligen underbar lilla Elsa :D
Kram
Ja, rabarber är så gott! Kram
DeleteRabarber och kolasås i samma kaka, OMG vad gott! Och så fina...Just när jag trodde att jag inte skulle hitta fler recept där man bakar med rabarber. Rabarbern är universal!
ReplyDeleteJa, visst är det gott! Ja, rabarber kan man ha i lite allt :)
DeleteHäftig smakkombo!
ReplyDeleteTack!
DeleteLåt ju hur gott som helst!! Jag gjorde aftereight kakorna, dem blev succe.
ReplyDeleteKram
Tack! Och rolig att after eight kakorna gillades!
DeleteDom här låter som riktigt goda kakor!! Rabarber är ju så gott!!
ReplyDeleteJa, de är mycket goda!
Deletekola o rabarber var nåt nytt för mig,men älskar kola ju så rabarber kanske blir godare
ReplyDeleteJa, de söta och syrliga passar bra ihop!
DeleteJösses vilka smaskiga kakor! Rabarber har jag aldrig tänkt på att använda på det här sättet - det blir ju typ alltid rabarberpaj vilket är supergott men aningen tråkigt. det här måste jag prova! Tror du man kan använda en inte alltför tjock dulce de leche till smeten istället för kolasåsen?
ReplyDeleteTack Alexandra! Jag tror att du bra kan använda en lite lösare dulche de leche! Lycka till!
DeleteDet lät bara för gott! Måste testas! :)
ReplyDeleteTack och ja, goda är de!
DeleteRabarber och kola låter ju underbart.
ReplyDeleteTack och ja en fin kombo!
DeleteSyrliga rabarber och söt kolasås låter grymt gott ihop!
ReplyDeleteJa, det stämmer!
DeleteKul med annorlunda tips på vad man kan göra med rabarber och kolasås är alltid gott! :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteHjälp! Jag som lovat mig själv att inte göra sötsaker av mina rabarber i år... Ett löfte jag förmodligen inte kommer kunna hålla ;-)
ReplyDeleteEn cookie är inte så farligt, om du bestämmer dig för att baka :)
DeleteHehe, en nä, men vad ska jag göra med resten? ;-)
ReplyDeleteHaha, ja du kan ju alltid bjuda någon på fika, men de håller många dagar bra i kylskåpet också!
Delete