A sweet and delicious cake with raspberry jam and crumb on top! Today is the last day to leave a comment about the cinnamon chips :)
Hallon Linzer
2dl mjöl
3 msk potatismjöl
1 dl strösocker
140 g kallt smör, tärnat
1 msk mjölk
1 tsk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
8 msk hallonsylt
2 tsk strösocker
Värm ugnen till 200C. Klä en 22cm fyrkantig form med bakplåtspapper. Blanda mjöl, potatismjöl och socker i en skål med smöret till fina smulor. Blanda i mjölk, kanel och kryddnejlika. Ta tre fjärdedelar av degen och tryck ner jämnt i formen. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ser krispig ut.
Bred över sylten och smula över resten av degsmulorna. Grädda i 5-10 minuter tills toppingen är gyllene. Strö över 2 tsk strösocker. Låt svalna. Skär i bitar.
Raspberry Linzer
2 dl flour
3 tbsp potato flour
1 dl granulated sugar
140 g cold butter, diced
1 tbsp milk
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ground cloves
8 tbsp raspberry jam
2 tsp granulated sugar
Preheat oven to 200C. Line a 22 cm square form with parchment paper. Mix flour, potato flour and sugar in a bowl with the butter into fine crumbs. Mix in milk, cinnamon and cloves. Take three quarters of the dough and press down evenly in the pan. Bake for 15-20 minutes until golden and crispy.
Spread over the jam and crumble over the rest of the dough. Bake for 5-10 minutes until topping is golden. Sprinkle with 2 tsp granulated sugar. Allow to cool. Cut into pieces.
24 Comments
Oj så gott! Linzertårta minns jag att mamma bakat nu och då, det här verkar vara ganska lika sån. Supergott i så fall! :)
ReplyDeleteTack Tove :)
DeleteÅh, vad god, vi som har hallon i trädgården :) kram Diana
ReplyDeleteJa, mycket god! Kram
Deleteså gott det såg ut då =)
ReplyDeleteTack!
Deletemmmmmmmmmm de här ser ju riktigt smarrigt ut,måste ta o testa nåt liknande.
ReplyDeleteTack så mycket! Ja, gör det :)
DeleteSå fort jag tittar in på din blogg så vattnas det i munnen på mig :)
ReplyDeleteOtroligt vackra & läskande bilder!
Så fin och gott med kryddnejlika i också, blir lite sting. Kram!
ReplyDeleteMumsbitar! :D
ReplyDeleteJa!!
DeleteVilka härliga små bitar, säkert perfekta till en kopp te!
ReplyDeleteKram Malin
Ja, perfekt med te :) Kram
DeleteWaw! These bars look utterluy fabulous & tasty too! :)
ReplyDeleteYum Yum Yum!
Thank you very much!
DeleteSöta somriga kakor :) Allt med kanel går rakt ner i min mage!
ReplyDeleteTack! Kanel gillar jag också!
DeleteDet här ser ut att vara något helt i min smak! Gillar bäriga kakor, gärna med både botten och smultopping :) Ha en trevlig lördag!
ReplyDeleteJa, den här är väldigt god! Tack det samma!
DeleteHallon tillsammans med kryddnejlika har jag aldrig hört talas om. Låter som ett riktigt spännande recept, måste prova!
ReplyDeleteDu lyckas med de mest oväntade kombos, underbart :)
Trevlig helg!
Blir så glad över din kommentar, tack Eija! Trevlig helg till dig också!
DeleteDet här har jag inte smakat, det låter helt himmelskt! Kan ju sticka ner några kanelchips i min ;) (jo, fortfarande i sjunde himlen efter beskedet om vinsten) :D
ReplyDeleteTack! Och ja några kanelchips i blir perfekt :)
Delete