These are good, a little something between a bun and a cookie. Try them, if you want! The recipe comes from here.
Kanelbulle Cookies
225 g smör, mjukt
1,2 dl socker
2,4 dl farinsocker
4 msk florsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
7,2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
4 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Fyllning
1,2 dl farinsocker
50 g smör, mjukt
1 msk kanel
Vispa smör, socker, farinsocker och florsocker. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i vaniljsocker. Blanda samman mjöl, kanel, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat och salt och rör ner i äggblandningen bara tills allt är kombinerat, överblanda inte. Täck degen med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
Blanda ingredienserna till fyllningen, förutom kanelchipsen.
Mjöla en arbetsyta och kavla degen till 25x25 cm . Bred på fyllningen försiktigt över degen och strö på kanelchips. Rulla ihop degen. Linda rullen i plastfolie och ställ i kylskåp tills väl kyld, minst en timme, gärna över natten.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en muffinplåt. Ta rullen från kylskåpet och skär 1-2 cm tjocka skivor. Placera varje skiva i en smord muffinform. Grädda kakorna tills topparna är något brynt, ca 15 minuter. Låt svalna. Glasera kakorna om så önskas.
Cinnamon Roll Cookies
225 g butter,soft
1,2 dl sugar
2,4 dl brown sugar
4 tbsp powdered sugar
3 eggs
2 tsp vanilla sugar
7,2 dl flour
1 tsp ground cinnamon
4 tbsp cornstarch
1 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp salt
Filling
1,2 dl light brown sugar
50 g butter, melted
1 tbsp cinnamon
Whisk butter, sugar, brown sugar and powdered sugar. Beat in eggs, one at a time. Mix in vanilla sugar. Mix together the flour, cinnamon, cornstarch, baking powder, baking soda and salt and stir into egg mixture just until well combined, do not over mix. Cover the dough with plastic wrap and refrigerate at least 1 hour.
Mix the ingredients for the filling, except for the cinnamon chips.
Flour a work surface and roll dough to 25x25 cm. Spread the filling over the dough gently and sprinkle with cinnamon chips. Roll up the dough. Wrap roll in plastic wrap and refrigerate until well chilled, at least one hour, preferably overnight.
Preheat oven to 175 degrees. Grease a muffin cup plate. Remove the roll from the refrigerator and cut into 1-2 cm thick slices. Place each slice into a greased muffin cup. Bake the cookies until the tops are slightly browned, about 15 minutes. Allow to cool. Frost cakes, if desired.
31 Comments
Kanelchips - finns det verkligen att få tag på i Sverige? Tillverkare?
ReplyDeleteNej, tyvärr får man inte tag på dem i Sverige! Mina är från Singapore http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/oatmeal-cinnamon-chips-cookies.html
DeleteVad rekommenderar du att man tar istället? För oss som mest handlar hemma i butik nära bostad och jobb...
DeleteJag tycker att man kan utesluta dem eller varför inte använda chokladchips!
DeleteÅh, vilka häftiga! Måste testas!
ReplyDeleteHa en fin fredag! :)
Tack! Jag önskar dig en fin fredag också!
DeleteDet är så roligt att läsa din blogg, för du bakar så många för mig helt nya bakverk. De här ser goda ut!
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin och roligt att jag kan ge tips på nya bakverk! Kram
Deleteser verkligen frestande ut och vem säger nej till cookies,inte ja i alla fall.
ReplyDeleteVilket roligt bakverk! Kul recept, som alltid :)
ReplyDeleteTack Eija!
DeleteÅh så gott vännen :) Ser så fina ut, mums mums. Kram!
ReplyDeleteLåter spännande med en blandning av bulle och kaka! Ha en trevlig helg!
ReplyDeleteTack det samma!
DeleteSå fina! Och annorlunda... Kanel ska det vara i bullar om jag ska äta dem. Kardemumma gillar jag inte. Kanske kan det bli en liten bullmamma av mig också nån gång, det blir lättare i alla fall med sån här inspiration!
ReplyDeleteTack snälla du! Kanel är så gott i bullar!
DeleteThese really sound delicious. They would be perfect with afternoon tea. I hope you have a great weekend. Blessings...Mary
ReplyDeleteDet här låter Spännande! Du har så många goda recept! :)
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteMen åh så söta kakor! :D Jättefiffigt!
ReplyDeleteTack Karoline!
DeleteSötare har jag väl aldrig sett! Vad coolt med kanelbullekakor!! Kramar
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteVad häftigt. Jag prövade göra biscotti àla kanelbullar för några år sedan!
ReplyDeleteTack! Biscotti med kanelbullesmak låter så gott!
DeleteVilken trevlig idé att kombinera kanelbullar och kakor. Det kan ju inte bli annat än succé =)
ReplyDeleteJavisst är det :)
DeleteThese look so delicious Katarina!
ReplyDeleteThanks Jessica!
DeleteHej! Jag är "galen" i dina recept, upptäckte bloggen nyligen, och igår när jag vabbade bakade jag 5 olika sorterskakor av dina kakrecept!! :)) Gjorde även dessa kanelbulle cookis, och hade chocolate chip i, syndigt gott! Min fråga är, när ska smöret blandas i degen? Kan inte hitta det i receptet? Antar att det ska blandas med sockret? Så det gjorde jag, å det blev ju bra... Men bara nyfiken på vad som är "rätt"!! Tack för en underbar och inspirerande blogg!! kram
ReplyDeleteHej Malin! Vad glad jag blir av din kommentar och att du bakat av mina recept, tack! Oj, smöret har fallit bort :) Ja, det skall blandas med sockret, tack att du märkte det, jag har nu korrigerat det! Kram och välkommen åter :)
Delete