2 burkar kikärter
4 msk tahini
2 vitlöksklyftor
citronsaft av en citron
3 msk olivolja
salt
peppar
Blanda alla ingredienser i en blender till en slät massa. Tillsätt olja om smeten känns för tjock. Salta och peppra. Låt stå i kylen några timmar eller över natten innan servering. Dekorera med olivolja, kikärter och paprikakrydda.
Hummus
2 cans chickpeas
4 tbsp tahini
2 garlic cloves
lemon juice from one lemon
3 tbsp olive oil
salt
pepper
Mix all ingredients in a blender to a smooth paste. Add oil if mixture seems too thick. Add salt and pepper. Let stand in refrigerator several hours or overnight before serving. Garnish with olive oil, chickpeas and paprika.
32 Comments
Hummus är hur gott som helst. Det bästa är ju att det är så enkelt att göra själv! Ha det gott kram/Emma
ReplyDeleteJa, det stämmer!
DeleteHummus är såå gott! Det har funnits perioder i mitt liv då jag nästan varit beroende av det :)
ReplyDeleteI LOVE hummus, yours looks so enticing!
ReplyDeleteThanks!!
DeleteÄlskar också detta!
ReplyDeleteKul med dina publicerade bilder i förra inlägget:-) Förstår att det måste vara en särskild känsla att se sina foton i print!
Tack så mycket!
DeleteTasteful and healthy!What's more to ask?Kisses!
ReplyDeleteExactly! Hugs!
DeleteHummus är underbart gott. Har alltid köpt färdig, nu är det dax att göta en egen. Tack för tipset!
ReplyDeleteJa, det skall du göra, för det är väldigt lätt att göra och gott!
DeleteHummus är bara så gott! Det var på tok för länge sedan jag åt det sist, måste ta och göra lite snart :)
ReplyDeleteJo, det är mycket gott!
DeleteI am also a big fan of hummus! Your hummus looks very appetizing!
ReplyDeleteThanks Sophie!
DeleteI just love Hummus Katarina it;s so convenient and delicious!
ReplyDeleteYes, hummus is so good!
DeleteÅh, hummus! Min granne från Libanon gör en hummus som är underbar. Jag har försökt komma i närheten av den men det går inte. Jag kanske ska prova ditt recept? Kram!
ReplyDeleteJa, du kan prova mitt recept, men jag tror att ingen hummus slår din grannes :) Kram
DeleteHummus är galet gott. Vi brukar dela pitabröd och skära trianglar av dem, ringla över olivolja och flingsalt, in i ugnen och rosta dem lätt. Sen skopar man upp hummus med dem. Yum!
ReplyDeleteÅh, det låter så gott!
DeleteÅåh, jag som ääälskar hummus!
ReplyDeleteHummus är grymt! Jag brukar dela in mitt liv i: före jag upptäckte hummus och efter jag upptäckte hummus. ;)
ReplyDeleteHaha, det är ju en bra delning :)
DeleteHummus är så gott! Men jag tycker aldrig lyckas med min. Vet inte vad jag gör för fel. Även köpt tahini och haft i. Hur svårt kan det vara...
ReplyDeleteJag har också testat olika varianter, men den här är både enkel att laga och god!
DeleteHummus är mumsmums! ;)
ReplyDeleteJa Amy, det är det :)
DeleteMums, jag ÄLSKAR hummus, och det är ju ett stort plus att det är så hälsosamt också, med massor goda proteiner <3
ReplyDeleteJa, så är det :)
Deletesom godis! nästan iallafall! Väldigt gått att variera med cremefraiche+soltorkad tomat, salvia+citron eller koriander+lime också! :)
ReplyDeleteHaha, ja, nästan :) Ja, man kan bra variera smaksättning.
Delete