Some time ago I made some goodies for a buffet party. These are easy to make and fit well on the buffet table, on a picnic, as a snack and can be frozen. I made two different fillings.
Ostrullor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl ost
3/4 dl olivolja
300 g gräddfil
fyllning 1:
1 ägg
1,5 dl ost
2 vitlöksklyftor, pressad
färsk gräslök, hackad
fyllning 2:
1 ägg
1,5 dl ost
färsk basilika, hackad fint
soltorkad tomat färskost
Blanda de torra ingredienserna och riven ost. Tillsätt olja och gräddfil. Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla degen till 0,5 cm tjock platta. Sprid fyllningen ovanpå. Rulla ihop och skär 1- 2 cm tjocka skivor. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i 10-15 minuter, tills ytan har lite färg.
Cheese Rolls
6 dl flour
3 tsp baking powder
1 tsp salt
3 dl cheese
3/4 dl olive oil
300 g sour cream
filling 1:
1 egg
1,5 dl cheese
2 cloves garlic, pressed
fresh chives, chopped
filling 2:
1 egg
1,5 dl cheese
fresh basil, chopped finely
sundried tomato cream cheese
Mix the dry ingredients and grated cheese. Add oil and sour cream. Mix the ingredients for the filling. Roll dough to 0,5 cm thick. Spread the filling on top. Roll up and cut 1 - 2 cm thick slices. Brush with egg and bake at 225 degrees for 10-15 minutes, until the surface has a little color.
19 Comments
Perfekt för en buffe kram Diana
ReplyDeleteJa :) Kram
DeleteSå gott det ser ut!
ReplyDeleteTack för receptet!! precis vad jag letar efter.
Hälsningar lisamaja
Tack så mycket!
DeleteYummie, dessa ser jättegoda ut! Sparar jag ner för framtiden, en smidig bjud- och bufférätt :)
ReplyDeleteTack snälla Amy!
DeleteYour 2 types of cheese rolls would roll totally into my mouth: so mouthwatering & appetizing too! :)
ReplyDeleteMMMM! xxx
Haha, thanks!
DeleteÅh, låter verkligen som en toppengrej att bjuda på! Hur kommer du på alla innovativa recept? Du är en klippa :D
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteWhat gorgeous cheese rolls!
ReplyDeleteÅh, de där måste jag göra nån gång. Kanske till midsommar som snacks medan vi väntar på grillen? Supergoda ser de ut! Kram!
ReplyDeleteJa, det passar bra som tilltugg innan den egentliga maten! Tack och kram!
DeleteDe ser goda ut. Synd att jag inte hann se receptet innan dotterns student.
ReplyDeleteKanske en rätt till på vårt midsommarbord!
/// Lena
Tack Lena! Ja, dessa passar bra till midsommaren :)
DeleteRekommenderar du att servera dom varma?
ReplyDeleteDe här är goda både varma som kalla :)
DeleteVerkar väldigt goda! Har gjort liknande med pasta istället för "ostdegen" du gjort. Perfekt tilltugg :)
ReplyDeleteTack Åsa! Ja, de är goda!
Delete