The patties we ate at Midsummer was really successful, tasty and adding sun-dried tomatoes gives a nice flavor. I used cannellini beans, but other beans are equally good.
Cannellini Bönbiffar
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
0,5 gul paprika, hackad
1 burk cannellini bönor, avrunna
3 st soltorkad tomat
50 g ströbröd / LSM-mix
100 g riven ost, stark
1 tsk paprika
1 tsk basilika, torkad
salt
peppar
2 ägg
50g ströbröd, för panering
Stek lök och vitlök i olja tills de är mjuka, tillsätt sedan paprika. Fortsätt att steka i ytterligare 30 sekunder. Sätt stekt lökblandningen i en matberedare tillsammans med bönor, soltorkad tomat, ströbröd och ost, och krydda med paprika, basilika, salt och peppar. Mixa tills blandningen har en paté konsistens. Forma och rulla blandningen till 8 biffar. Doppa var och en i uppvispat ägg och rulla i ströbröd. Stek biffarna i olja på båda sidor tills de fått en fin stekyta.
Cannellini Bean Patties
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, crushed
0,5 yellow bell pepper, chopped
1 can of cannellini beans, drained
3 sundried tomatoes
50 g breadcrumbs / LSA-mix
100 g grated cheese
1 tsp paprika
1 tsp basil, dried
salt
pepper
2 eggs, beaten
50g breadcrumbs, for coating
Fry onion and garlic in oil until soft, then add the peppers. Continue to fry for another 30 seconds. Put fried onion mixture in a food processor along with beans, sundried tomatoes, bread crumbs and cheese, and season with paprika, basil, salt and pepper. Blend until the mixture becomes pâté consistency. Shape and roll mixture into 8 patties. Dip each one in beaten egg and roll in breadcrumbs. Fry patties in oil on both sides until they get a nice browning.
21 Comments
Hej Katarina! Hoppas ni haft en bra midsommar natt! Detta är några spännande biffarna du gjort! fin smaksättning, med både sloltørrede tomater och vitlök. vad är LSA mix? Uhm trevligt recept, säger jag tack och ha en underbar dag!
ReplyDeleteHej! Tack, LSA-mix är en påse med malda Linseeds, Sunflower seeds och Almond. Mycket bra att ha i biffar istället för ströbröd eller i bakverk, bröd...
DeleteHa en fin dag!
Uppskattar verkligen dina recept! Bönbiffarna måste jag prova.
ReplyDeleteHa det bäst i Singapore :)
Tack så väldigt mycket Eija, vad glad jag blir!
DeleteTack för svaret! Uhm Det låter som en utsökt blandning!
ReplyDeleteVarsågod :)
DeleteVad goda biffarna låter! Massa gott i :)
ReplyDeleteTack Johanna!
DeleteThese do sound quite delicious! I love having meat alternatives, thanks Katarina!
ReplyDeleteThanks, and yes it's always good to have alternatives!
DeleteMums, vad gott kram Diana
ReplyDeleteSå gott, måste bli bättre på att göra veg biffar... det gör jag alltför sällan här!
ReplyDeleteJa, veg biffar är så goda! Ta gärna och testa!
DeleteGott, bra tips på veg-biffar!
ReplyDeleteTack Moma :)
DeleteDe här måste jag testa, jag älskar bönor, men har aldrig provat att blanda dem i biffen...
ReplyDeleteJa, gör det. De är så goda :)
DeleteMmm, de låter jättegoda, speciellt med den soltorkade tomaten i - använde du torkad sådan eller "vanlig" i olja? Kanske inte har så stor betydelse egentligen nu när jag tänker efter ;) Bönbiffar gör jag ganska ofta, smidigt och otroligt gott!
ReplyDeleteJa, tomaten ger en mycket god smak! Jag använder tomat i olja, men det går lika bra med torkad :) Jag gillar också bönbiffar!
DeleteI have made your bean patties today & loved them so much! So easy to make too! :)
ReplyDeleteGreat and I'm glad you liked them! Thanks!
Delete