A classic, bolognese sauce, here in a vegetarian version. We ate the sauce with soba noodles, which are made of buckwheat flour and wheat flour. It's really tasty to serve this dish with some lingonberry jam as well.
Soija Bolognese
2
msk olivolja
1
lök, finhackad
1
vitlöksklyfta, krossad
1
röd paprika, finhackad
1
morot, grovt riven
1 burk
krossade tomater
1
msk tomatpesto
1
msk tomatpuré
0,5
msk senap
2-3
dl sojakross (blötlagd)
1
tsk paprikapulver
0,5
tsk oregano
0,5
tsk basilika
salt
svartpeppar
Stek
lök, vitlök, paprika och morot i en kastrull med lite olja. Häll på tomatkross,
tomatpesto, tomatpuré och låt småkoka 15 minuter. Tillsätt soijakross, senap
och kryddor. Koka ytterligare 5 minuter. Servera med pasta.
Soy Bolognese
2 tbsp olive
oil
1 onion, finely
chopped
1 red pepper,
finely chopped
1 carrot, grated
1 tin of
chopped tomatoes
1 tbsp tomato
pesto
1 tbsp tomato
puree
0,5 tbsp mustad
2 dl soya mince
(soaked and drained thoroughly)
1 garlic clove,
crushed
1 tsp paprika
0,5 tsp oregano
0,5 tsp basil
salt
black pepper
Fry
onion, garlic, peppers and carrots in a saucepan with a little oil. Add the
crushed tomatoes, tomato pesto, tomato paste and simmer for 15 minutes. Add textured
soy protein, mustard and spices. Boil for another 5 minutes. Serve with pasta.
10 Comments
Sojafärsås äter vi ofta, så gott! Önskar dig en fortsatt fin helg vännen kram!
ReplyDeleteJavisst är det gott! Kram till dig vännen!
DeleteMåste testa sojafärs någon gång : ) kram Sofia
ReplyDeleteJa, det skall du!
DeleteYou always come up with the most unique combinations - this sounds amazing, as usual!
ReplyDeleteThanks :)
DeleteMums, sojafärs är så gott, nyttigt och bra. Funkar hur bra som helst till att byta ut mot vanlig köttfärs i recept.
ReplyDeleteSobanudlar har jag inte etstat än, men låter gott!
Ja, det är mycket gott!
DeleteSoya mince is really tasty! Your sauce is a bit like my sauce: tasty & fab!
ReplyDeleteYes it is!
Delete