En återkommande favorit hemma hos oss. Äts med fördel varm med en skopa glass. De syrliga hallonen och tjinuskisåsen gifter sig verkligen i denna paj och för att inte tala om det goda smulet ovanpå! Pajen är mitt bidrag till Månadens sötsak: Personligt.
A recurring favorite at our house. I recommend you to eat it warm with a scoop of ice cream. The tart raspberries and the sweet caramel sauce goes so well together, not to mention the yummy crumble on top. This is my contribution to Månadens Sötsak: Personal.
Hallon-tjinuskipaj
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
150 g margarin, kylskåpskallt
1 ägg
2 msk potatismjöl
400 g tinade hallon eller färska hallon
2 dl tjinuskisås
3/4 dl havregryn
3/4 dl mjöl
1 msk socker
3 msk flytande margarin
Värm ugnen till 200 grader. Mät mjöl och
havregryn i en skål. Blanda i det kalla margarinet och ägget. Det går lättast
att blanda för hand, men även maskin går. Tryck degen i en pajform (diameter ca
25 cm). Nagga botten och grädda I nedre delen av ugnen i 10 minuter.
Förbered smulblandningen: blanda de
torra ingredienserna i en skål. Tillsätt flytande margarin och rör om med en
gaffel tills den är är smulig.
Blanda hallonen med potatismjöl och häll
på kakbottnet. Häll tjinuskisås jämnt över hallonen. Strö på smuldegen och
grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Servera ljummen med
vaniljglass.
Raspberry-Caramel Pie
2 dl flour
2 dl oatmeal
150 g margarine, cold
1 egg
2 tbsp potato flour
400 g thawed raspberries or fresh
raspberries
2 dl caramel sauce
3/4 dl rolled oats
3/4 dl flour
1 tbsp sugar
3 tbsp liquid margarine
Preheat oven to 200 degrees. Measure the
flour and oatmeal in a bowl. Mix in the cold margarine and egg. It is easiest
to mix by hand, but also machine is fine to use. Press the dough into a pie
dish (diameter 25 cm). Prick the bottom and bake on the lower part of oven for
10 minutes.
Prepare the crumb mixture: mix the dry
ingredients in a bowl. Add the liquid margarine and stir with a fork until
crumbly.
Mix the raspberries with potato flour
and pour over the crust. Pour caramel sauce evenly over the raspberries.
Sprinkle the crumb mixture and bake the pie in the bottom of the oven for about
20 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.
13 Comments
Gud va gott de ser ut
ReplyDeleteTack :)
Deleteåh gu nu dreglar man här,så gott de ser ut
ReplyDeleteThis might just be my favorite thing you've ever posted! I'm a nut for raspberries, but then combine them with caramel - you've just put me in dessert heaven, bookmarking it!
ReplyDeleteThank you so very much for your kind words!
DeleteOj det där låter farligt! ;)
ReplyDelete:) Tack!
DeleteDet här verkar gott. Jag har hela frysen fylld med så mycket hallon, får göra en hallonpaj!
ReplyDeleteJa, det skall du :)
DeleteOh så fint, inte bra att titta på när blodsockret faller... Undrar om en banan hjälper.
ReplyDeleteFick googla tjinuskisås, aldrig hört den benämningen innan. Alltid lär man sig något nytt!
Hjälpte bananen? :) Ja, tjinuskisås är det samma som kolasås!
DeleteTänkte precis fråga vad Tjinuskisås är för något. Då har jag lärt mig något nytt. Tack för det.
ReplyDeleteghd, mac cosmetics, hollister, bottega veneta, ralph lauren, wedding dresses, ray ban, nfl jerseys, mont blanc, hollister, nike air max, oakley, beats by dre, longchamp, louboutin, vans shoes, converse outlet, nike roshe, lululemon, jimmy choo shoes, vans, nike trainers, ferragamo shoes, instyler, iphone cases, p90x workout, nike huarache, asics running shoes, hollister, chi flat iron, giuseppe zanotti, soccer shoes, insanity workout, new balance, north face outlet, abercrombie and fitch, babyliss, north face outlet, gucci, reebok shoes, nike air max, baseball bats, celine handbags, soccer jerseys, valentino shoes, mcm handbags, timberland boots, birkin bag, herve leger, converse
ReplyDelete