I proofed mine overnight, but you can also make a normal bun dough, that you bake the same day. It's so good with a freshly baked bun and a cold glass of milk!
Bulldeg
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)
Fyllning
smör
socker
kanel
Blanda vetemjöl,
socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
Dela degen i två
bitar. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred
fyllningen på degen. Rulla ihop. Dela rullen itu på längden och snurra de två
delarna runt varandra. Täck bullängderna med
plastfilm och låt dem jäsa i kylskåp över natten.
Ta fram 30-60 minuter
före gräddning och pensla med ägg. Grädda dem mitt i ugnen, ca 20 minuter.
Bun Dough
7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)
Filling
butter
sugar
cinnamon
Mix flour, sugar, salt, butter and yeast
in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form
a dough.
Divide dough into two pieces. Put the
dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling
over the dough. Roll up like a swiss roll and cut the roll in two, lengthwise
and roll the two parts around each other.
Wrap with cling film and let them
ferment in the refrigerator overnight. Take from refrigerator 30-60 minutes
before baking and brush with egg. Bake them in the middle of the oven, about 20
minutes.
20 Comments
Beautiful! One of my favorite things in the world is a good homemade sweet bread!
ReplyDeleteEtt av det godaste bakverk som finns! :) Så fin din längd blev.
ReplyDeleteStämmer och tack!
DeleteHelt tokgott :-)
ReplyDeleteSer jätt gott ut!
ReplyDeleteJag testade att göra en bullängd en gång men den blev inte alls bra, blev jätte stor :/
Tack :)
DeleteKakor i all ära men bullar, det finns inget som slår nybakade bullar...mmm så gott!
ReplyDelete//V
Ja, tänk att det kan vara så gott!
DeleteMums
ReplyDeleteJaa!
DeleteBullar i alla former och med alla smaker är det bästa som finns! Ser fina ut.
ReplyDeleteKram Malin
Ja, det stämmer! Tack och kram!
DeleteWow, this looks delicious! The kind of 'fikabröd' that the nordic countries do so well. I'm not sure I could get it to look so elegant, but I'll definitely be giving it a go!
ReplyDeleteThanks! Yes, this is very popular in nordic countries :)
DeleteMums, vad gott det ser ut. Jag gör alltid bullar, men längd är ju betydligt smidigare. Håller med, nybakad bulle och mjölk, mums!
ReplyDeleteJag har precis ätit nybakad ostfralla, det var inte tokigt det heller.
Kram kram
PS Tack för tips om morotssoppa :-)
Ostfralla låter gott och nybakad dessutom :) Kram
DeleteVilken snygg fläta!
ReplyDeleteoh wow love this had it in a Finnish bakery in FL heavenly
ReplyDeleteYes, it's really delicious!
DeleteSå fint ,skulle nog aldrig få till det så vacker
ReplyDeletekanellängd.