Banana bread or you could call it a cake, because it's sweet. Good eaten toasted!
Bananbröd
3
mogna bananer, mosade
100
g smält smör
2
dl socker
1
ägg
1
tsk vaniljsocker
1
tsk bakpulver
0,5
tsk kanel
nypa
salt
2,5
dl vetemjöl
1
dl bovete
Sätt
ugnen på 175 C. Blanda smör och mosade bananer i en bunke. Blanda i socker, ägg
och vanilj. Strö bakpulver, kanel och salt över blandningen och rör om.
Tillsätt mjölet, blanda. Häll smeten i en smörad brödform. Grädda i 45-60 minuter.
Låt svalna och skär i skivor. God att äta rostad med smör och sylt.
Banana
Bread
3
ripe bananas, mashed
100
g melted butter
2
dl sugar
1
egg
1
tsp vanilla
1
tsp baking powder
0,5
tsp cinnamon
pinch
of salt
2,5
dl flour
1
dl buckwheat
Preheat
the oven to 175 C. Mix butter and mashed bananas in a bowl. Mix in sugar, egg
and vanilla. Sprinkle baking soda, cinnamon and salt over mixture and stir. Add
the flour, mix. Pour batter into a buttered bread pan. Bake for 45-60 minutes.
Let cool and cut into slices. Good eaten toasted as well with butter and jam.
10 Comments
Så gott, tokgillar banankaka
ReplyDeleteFantastic pictures as usual! Banana bread is always a staple in my kitchen due to those 2 bananas i always have go black on me :)
ReplyDeleteThanks for stopping by FG
Take care..
Älskar banankakor av alla slag. Jag har så många nostalgiska minnen av banankaka från studentåren, från vänners bakning osv
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, banan i bakverk är gott!
ReplyDeleteGerry: Thanks! It's strange that the bananas always goes black :)
Linda: Roligt med minnen :)
Den här ska jag göra i morgon, men bovete har jag inte. Vad tycker du jag ska ta i stället?
ReplyDeleteKram Malin
Malin: Du kan ta vetemjöl eller mandelmjöl. Lycka till!
ReplyDeleteJag har testat att baka bananbröd. Det blev väldigt gott med bara ost på till mellanmål.
ReplyDeleteåh bananbröd,hallå va gott de ser ut,aldrig smakat det,dock har jag ätit många bananer i mina dagar.
ReplyDeleteSer smarrigt ut Hovkonditorn! När du ändå var i Finland, kunde du väl tagit en svängom till Sverige?! :) Hade inte tackat nej till denna, yum!
ReplyDeleteRemsan: Ja, ost passar säkert också bra!
ReplyDeleteSmulansbakblogg: Ja, det blir mycket gott!
Amy: Ja, borde verkligen ha kommit över till Sverige. Nästa gång kanske? :)