A soft caramel, that melts in your mouth. I made small ones, so I can eat many :)
Pepparkakskola
(ca 15
st)
1 msk
mjöl
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk sirap
1 msk
smör
2 msk
socker
choklad
Blanda
alla ingredienser i en stekpanna. Låt blandningen sjuda ca 4 minuter under
omrörning på låg värme. Häll smeten i ett tunt lager på bakplåtspapper. Låt
svalna och forma till små bollar. Doppa bollarna i smält choklad och lägg
tillbaka på pappret att stelna.
Gingerbread Caramel
(about 15 pieces)
1 tbsp flour
1 tsp gingerbread
spice
1 tbsp syrup
1 tbsp butter
2 tbsp sugar
chocolate
Mix all
ingredients in a well-washed frying pan. Boil the mixture for 4 minutes,
stirring over low heat. Pour batter into a thin layer on parchment paper. When
cool, form into balls. Dip the pieces in melted chocolate and return to the parchment paper to set.
6 Comments
Men åååhh, jag skulle ju inte göra mer julgodis ni, och så lägger du upp dessa som verkar så goda! Hmm, får se om jag ändrar mig igen ;-)
ReplyDeleteYummie!! Ser riktigt gott ut :) Hur är allt hemma i Finland? Kram!
ReplyDeleteÅh vad fina, mums mums mums!
ReplyDeleteLooks and sounds interesting and delicious!
ReplyDeleteMMMMMMMMMMM,...What more can I say than superb!
ReplyDeleteLinda: :) Ja, det har blivit en hel del julgodis!
ReplyDeleteAmy: Tack. Allt är riktigt fint, lite kallt :) Tack att du frågar.
carolina: Tack :)
Margaret: Thanks!
sophie: Thanks :)