A tip to your new Year's Eve celebrations, Brussels sprouts dip with tortilla chips.
Brussels
Sprouts dip
200
g Brussels sprouts
50
g cream cheese
1
small garlic clove, crushed
2
tsp horseradish
salt
pepper
Cook
the sprouts for about 8 minutes. Allow to cool, then blend in a food processor
with the garlic. Add the remaining ingredients and blend until smooth. Place in
fridge for 30 minutes before serving. Serve with tortilla chips.
Brysselkål
dip
200
g brysselkål
50
g färskost
1
liten vitlöksklyfta, krossad
2
tsk pepparrot
salt
peppar
Koka
kålen i ca 8 minuter. Låt svalna och blanda i en matberedare med vitlök.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills slät. Placera i kylskåp 30 minuter
innan servering. Servera med tortilla chips.
13 Comments
Vad gott det lät! Brysselkål som är så gott :)
ReplyDeleteKul användning av kålen. Jag gissar att det här är ett sådant recept som alla kommer att gilla även de som säger sig inte gilla brysselkål. (Man behöver ju inte berätta förrän efteråt vad det var de åt).
ReplyDeleteGod fortsättning!
Johanna: Tack :)
ReplyDeleteKim: Ja, precis :) Tack det samma!
Jahaja, det var nåt nytt som vi måste prova, gillar ju både brysselkål och vitlök, så det bör ju falla i smaken!
ReplyDeleteSpännande med något nytt tycker jag! :) Ser så fint ut med dina underbara bilder, kram!
ReplyDeleteSer super gott ut!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Hoppas ni gillar den!
ReplyDeleteAmy: Tack, snälla du!
Jen: Tack!
Alltid lika påhittig :-) Lät mycket intressant.
ReplyDeleteGott har ni ätit i jul ser jag, fina bilder att njuta av.
Förstår att du tycker det är mysigt med lilla systerdottern :-)
Må så gott och sköt om dig!
Kram kram
Susanne: Tack :) Ha det bra, kram!
ReplyDeletemen gud vad fräckt.. detta måste jag bara testa.. får bli min lilla mingel förrätt på nyår. Tekniskt sätt så borde det väl funka med tex broccoli också eller? Vad hittar du sådana tortilla chips korgar som du har på bilden?
ReplyDeleteCarola: Ja, varför inte. Tortillachipsen är köpta i Singapore :)
ReplyDeleteOoh, herregud vad smart! Ha aldrig tänkt på att använda brysselkål i dipp, varför har jag inte det? Det ser himmelskt ut, som alltid! Du är så flitig, verkligen inspirerande <3
ReplyDeleteAlexandra: Tack, snälla du!
ReplyDelete