Har ni kvällens meny redan planerad? Inte? Då kunde ni göra denna enkla och smakrika paj!
Have you already planned this evening's menu? Not? Then you could make this simple and delicious pie!
Tarte Tatin med tomater
3 ½ dl mjöl
1 ½ dl riven lagrad ost
100 g smör
3 msk kallt vatten
fyllning
(körsbärs)tomater
130 g röd pesto
Blanda ihop mjöl, riven ost och vatten.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
Fördela peston jämnt på formens botten. Skär tomaterna i ganska tjocka skivor.
Lägg tomatskivorna på peston. Kavla ut degen ett par centimeter tjock och
placera på tomaterna. Grädda i 180 graders ugn tills degen har fin färg ca
15-20 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder den. Dekorera med tomater och
basilika.
Tarte Tatin with Tomatoes
3 ½ dl flour
1 ½ dl grated aged cheese
100 g butter
3 tbsp cold water
filling
(cherry) tomatoes
130 g red pesto
Mix together flour, grated cheese and
water.
Line a baking dish with parchment paper.
Spread pesto evenly on the bottom of the dish. Cut the tomatoes into fairly
thick slices. Place tomato slices on the pesto. Roll out the dough two cm thick
and place on the tomatoes. Bake in 180 degrees oven until the pastry is nicely
browned about 15-20 minutes. Let the cake cool before turning it. Garnish with
tomatoes and basil.
9 Comments
Vilken häftig rätt! Och verkar inte så svår heller! Åker genast på testa-listan!
ReplyDeleteDenna måste jag också testa att laga, dock inte ikväll :) Ser så gott ut!
ReplyDeleteMen vad lyxigt det ser ut! Kul idé!
ReplyDeleteOj, detta måste jag testa. Låter ungefär hur gott som helst!!!
ReplyDeleteVilken fin och framförallt god paj att bjuda på.
ReplyDeleteHär blir potatisgratäng med kött idag :-)
Trevlig helg!
Frostrosor: Den r väldigt enkel att laga :)
ReplyDeleteAmy: Ja, testa gärna!
Tant Gul: Tack :)
Matarkivet: Ja, den är väldigt god!
Susanne: Tack! Glad helg!
ååh, nam, nam, NAM! Jag som inte får nog av tomater! Och röd pesto i måste ju vara himmelskt gott! Spännande recept också, inte riktigt paj men ändå på något sätt... Ja, det här ska jag prova - inte ikväll, men snart =D
ReplyDeleteAlexandra: Hoppas du gillar den lika mycket som jag, ifall du testar att baka den :)
ReplyDeleteÅh, vad gott det ser ut och låter, detta måste testas. KRAM
ReplyDelete