En färsk och varm bulla genast på morgonen. Visst låter det bra? Nattjästa bullar blir så goda och mjuka. De är som om de får en mer sofistikerad smak. Jag kommer att baka på det här viset i fortsättningen. Värt att testa!
A fresh and warm bun in the morning.
Sounds good? Night fermented buns are so good and soft. They get a more sophisticated taste. I will be making overnight buns in the future.
Worth a try!
Nattjästa bullar
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)
Fyllning
smör
socker
kanel
Blanda
vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig
massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
Ta upp
degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på
degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på
plåt (eller annat som får rum i kylskåpet) med bakplåtspapper. Jag placerade
kanelbullarna i en fyrkantig form, 3x3 bitar bredvid varandra. Täck bullarna
med plastfilm och låt dem jäsa i kylskåp över natten.
Ta fram
bullarna 30-60 minuter före gräddning och pensla bullarna med ägg. Grädda dem i
200 grader mitt i ugnen, ca 15-20 minuter.
Overnight Buns
7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
1.5 tsp cardamom
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)
Filling
butter
sugar
cinnamon
Mix flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast
in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form
a dough.
Put the
dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling
over the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns on a baking sheet (or anything else that fits in the fridge) with
parchment paper. I used a square baking dish, and put 3x3 cinnamon buns next to each other. Wrap with cling film and let them ferment in the
refrigerator overnight.
Take the buns from refrigerator 30-60
minutes before baking and brush buns with egg. Bake them in 200 degrees in the middle of the
oven, about 15-20 minutes.
A few got a frosting with a mixture of butter and icing sugar.
Några fick en glasyr av smör och florsocker.
6 Comments
vilken bra idè,ja har bara prövat och göra nattjästa bröd och de blev ju supergoda.
ReplyDeletemåste testa detta nästa gång
Så smidigt att nattjäsa dem, då behöver man inte stå och vänta på dem ;)
ReplyDeleteSmulansbakblogg: Tack!
ReplyDeleteAlexandra: Jaa, exakt :)
Detta ska jag prova! Tycker det är så smidigt med att kalljäsa bröd.
ReplyDeletePerfect for breakfast :)
ReplyDeleteTherese: Ja, gör det!!
ReplyDeletePille: Yes :)