Quinoa in a cake? are you propably thinking. But
believe me, it is really good. The cake is moist and you do not taste the
quinoa, except fot the consistency, that is a little grainy.
Quinoakaka med torkad frukt/bär
2,5 dl kokad quinoa
1,5 dl socker
1 dl kakao
0,4 dl mjölk
0,75 tsk bakpulver
2 ägg
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl torkade bär/frukt
Värm ugnen till 180 grader. Smörj en rund form, ca 16
cm i diameter.
Blanda mjölk, ägg och vaniljsocker. Tillsätt kokt
quinoa och det smälta, avsvalnade smöret och blanda tills det är slätt. Blanda i socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och
salt. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter eller tills en
provsticka kommer ut torr.
Låt svalna helt innan den äts. Gott med vaniljglass
till.
Quinoa Cake with dried fruit/berries
2,5 dl cooked quinoa
1,5 dl sugar
1 dl cocoa
0,4 dl milk
0,75 tsp baking soda
2 eggs
½ tsp baking soda
1 tsp vanilla sugar
100 g melted butter
1 dl dried berries/fruit
Preheat oven to 180 degrees. Grease a round pan, about
16 cm in diameter.
Mix milk, eggs and vanilla. Add the cooked quinoa and
the melted, cooled butter and mix until it is smooth. Mix in sugar, cocoa, baking powder, baking soda and
salt. Pour into pan and bake in middle of oven 40-45 minutes or until a test
stick comes out dry.
Let cool completely before it is eaten. Good with
vanilla ice cream.
12 Comments
Ja det var precis vad jag tänkte, quinoa i en kaka? Men den ser ju god och kladdig ut. Jättefina bilder btw.
ReplyDeleteDen såg ju super god ut! Riktigt saftig och god :D
ReplyDeleteKim: :) Tack!
ReplyDeleteJen: Tack!
Vilka torkade bär/frukter hade du i ?
ReplyDeleteQuinoa cake! Very interesting indeed. I am going to try it soon.
ReplyDeleteAnonymous: Jag hade en blandning av körsbär, tranbär och blåbär.
ReplyDeleteEllie: Yes! Please, tell me what you think of it, if you bake it :)
Men så häftigt att man kan baka med Quinoa!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja, man får pröva sig fram :)
ReplyDeleteHäftigt! (experiment av det här slaget diggar jag :))
ReplyDeleteCecilia: :) tack!
ReplyDeleteRoligt att du också bakat med quinoa - man är ju sällan först med något ;-) Men just att använda rester i bakningen är ju bästa formen av återvinning! Min mamma bakade alltid något med kokt potatis om vi hade för mycket över.
ReplyDeleteJag har svårt att kasta överbliven mat så därför är det roligt att komma på något att att använda den till :) Ja, potatis blir gott i bröd och kanske man kunde använda den i bakverk också!
Delete