Det tar lite tid att göra dessa croissanter, men det är de värda.
It takes some time to do these croissants, but they are worth the time.
Croissanter
1,5 dl kall
mjölk
0,5 påse
torrjäst
1 äggula
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
150 g margarin
Blanda mjölk
och jäst. Blanda i äggula, mjöl, salt och socker. Knåda degen ordentligt. Låt
jäsa övertäckt i kylskåp ca två timmar. Ta degen från kylskåp och kavla ut den
till en rektangel. Skiva över margarinet och dra degkanterna över margarinet,
så du får ett paket. Kavla degen igen till en rektangel. Låt jäsa i kylskåp
ytterligare 2h. Kavla degen igen och
vik ihop. Ställ i kylskåp 2h. Kavla degen till en fyrkant och dela den i trianglar. Rulla ihop från den bredare ändan. Låt jäsa i rumstemperatur 1h. Pensla
croissanterna med en blandning av ägg, lite salt och vatten. Grädda i 220
grader ca 20 minuter.
Croissants
1,5 dl cold
milk
0,5 sacket dry
yeast
1 egg yolk
4 dl flour
0,5 tsp salt
1 tbsp sugar
150 g margarine
Mix milk and yeast. Mix in egg yolk, flour, salt and sugar. Knead the
dough thoroughly. Let rise covered in the refrigerator about two hours. Remove
dough from refrigerator and roll it out into a rectangle. Slice the margarine
and pull the sides of the dough over the margarine, so you get a package. Roll
the dough again into a rectangle. Let rise in refrigerator 2 hours. Roll the
dough again and fold together. Refrigerate 2 hours. Roll the dough into a
rectangle and cut it into triangles. Roll up from the wider end. Let rise in
room temperature 1 hour. Brush the croissants with a mixture of egg, some salt and water.
Bake at 220 degrees about 20 minutes.
I made also Pain au Chocolat
9 Comments
Läckert !
ReplyDeleteScandinavian Sky: Tack!
ReplyDeleteThey look perfect, well done!
ReplyDeleteVilken mysig och inspirerande blogg du har ^^
ReplyDeleteMaria: Thanks :)
ReplyDeleteElin: Tack så mycket, dina ord värmer!
Croissants är så gott, men har aldrig gjort egna
ReplyDeleteEn av Ankis absoluta favoriter när det vankas hotellfrukost, speciellt om det finns nutella eller flytande honung att doppa dom i.
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, väldigt gott!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja, croissanter är ett måste på hotellfrukost :)
Åh vad ljuvligt. Pain au chocolate kan vara bland det godaste som finns.
ReplyDelete