Om du har bananer som blivit bruna och du tänker kasta bort dem, gör då istället en banankaka. Du kommer inte att ångra dig!
If you have brown bananas at home and you intend to throw them away, make this banana cake instead. You will not regret it!
Banana Cake
100 g butter
2,5 dl sugar
2 egg
1 dl milk
4 dl flour
1 dl cocoa
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking
powder
0,5 tsp salt
1-2 banana
Preheat oven to 200 degrees. Stir together the soft butter, granulated
sugar, eggs and milk. Mash the banana and mix it in the wet ingredients. Mix
together the dry ingredients and stir into the batter, a little at a time.
Spoon the batter into a baking dish. Bake for 20-25 minutes. Let cool on a
rack. Serve with vanilla icecream.
Banankaka
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl
strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl
vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
½ tsk salt
1-2 banan
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop det mjuka smöret,
strösocker, ägg och mjöl. Mosa
bananen och blanda med de våta ingredienserna.
Blanda ihop de torra ingredienserna och
rör ner i smeten, lite år gången. Häll
smeten i en ugnsform och grädda i 20-25 minuter. Låt
7 Comments
banankaka är gott .)
ReplyDeletehoppas att du får en bra dag du också :)
Hej!
ReplyDeleteVilka söta små kakor du har gjort. Jättefina. Vilken bra ide att göra banankaka av bruna bananas. Jag som inte ens våga äta en banan så fort den får en brun fläck, men nu blir det ändring på det. /Grace
Molly: Gott är det :)
ReplyDeleteGrace: Ja, använd de bruna bananerna till bakning :)
Låter mycket gott. Vad fin den blev.
ReplyDeleteBanankaka är så gott :-)
ReplyDeleteYou have interesting recipes, this looks particularly good. I will try this soon I hope. Oh, and you are lucky to be living in Singapore, one of my favourite cities for eating!
ReplyDeleteThree-Cookies: Thanks! Yes, Singapore has a lot of different food :)
ReplyDelete