Tomat-couscous-feta biffar
2 stora tomater
4 soltorkade tomatskivor
60 g fetaost
färsk persilja
1 lök
0,5 tsk oregano
0,5 tsk paprika
1,5 dl kokt couscous
vetemjöl
salt och peppar
Förbered couscous enligt
förpackningens anvisningar. Tärna tomaterna och hacka lök, persilja och
soltorkad tomat i midre bitar. Blanda i en bunke tomater, feta, persilja, lök,
couscous och kryddor. Mixa med en stavmixer. Tillsätt mjöl tills du får en smet
som går att forma till biffar. Stek biffarna i olja på båda sidorna några
minuter. Servera med t.ex skivad potatis i ugn och en gräddfilssås.
Tomato-Couscous-Feta Patties
2 large tomatoes
4 sundried tomato slices
60 g feta cheese
fresch parsley
1 onion
0,5 tsp oregano
0,5 tsp paprika
1,5 dl cooked couscous
flour
salt and pepper
Prepare the couscous according to directions
on the package. Dice the tomatoes and chop onion, parsley and sun-dried tomato.
Mix in a bowl tomatoes, feta, parsley, onion, couscous and spices. Blend with a
hand blender. Add flour until you get a batter that can be formed into patties.
Fry patties in oil on both sides for a few minutes. Serve with sliced potatoes
and a sour cream sauce.
5 Comments
I've never made couscous patties. I make patties from rice all the time, but your idea is new to me. It is a pleasant surprise that I'm sure is delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteMary: Yes, these are really delicious! Have a nice day!
ReplyDeleteSa goda de ser ut att vara, sa kul att fa nya recept:)) Har saklart redan skrivit upp ditt recept!
ReplyDeleteOnskar en harlig Sondag!
Näyttääpäs herkulliselta:)
ReplyDeleteNena: Vad roligt att du vill testa receptet :)
ReplyDeletejack bauer: Kiitos!