Papaya
The papaya
is believed to be native to southern Mexico and neighboring Central America. It
is now present in every tropical and subtropical country.
Papaya's
common names are: papaya, tree melon, kavunagaci, chich put, fan kua, mamao in
Brazil, lechoza in the Dominican Republic & Venezuela and paw paw or papaw
in Australia.
Papaya is
good for balanced nutrition. It’s
rich in antioxidants, carotene, vitamin A, vitamin B, vitamin C, potassium,
magnesium, pantothenic acid, folate and fiber.
This
highly loved tropical fruit was reputably called “The Fruit of the Angels” by
Christopher Columbus.
Papayan tros härstamma från södra Mexiko och närliggande Centralamerika.
Kärt barn har många namn: papaya, träd
melon, kavunagaci, chich put, fan kua, mamao i Brasilien, lechoza i
Dominikanska Republiken och Venezuela och paw paw eller papaw i Australien.
Papaya är bra för en balanserad kost. Den är rik på antioxidanter,
karoten, vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalium, magnesium, pantotensyra,
folsyra och fibrer.
Denna mycket
älskade tropiska frukt kallades "Frukten av änglarna" av Christopher
Columbus.
Tomorrow you get a recipe containing papaya.
Imorgon får ni ett recept innehållande papaya.
3 Comments
I love papaya! Great snaps!
ReplyDeletePapaya är så fantastiskt gott, det är en frukt som jag upptäckt på senare år. Det är bra att åldras och därmed bli lite modigare :D
ReplyDeleteHelena, javisst är den god och söt! Bra att vara modig :)
ReplyDelete