Choklad och bär passar bra ihop i bakverk. Här har jag använt vit choklad och svarta vinbär, men du kan ta vilken choklad och vilka bär som helst. En annan bra kombo är vit choklad och blåbär.
Chocolate and berries
goes well in pastries. In these muffins I've used white chocolate and
blackcurrant, but you can choose whatever chocolate and berries you like.
Another good combo is white chocolate and blueberries.
Vitchoklad-Svarta Vinbär Muffins
200g smör
1,5 dl socker
2 ägg
135 g vitchoklad, riven eller små bitar
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl
2 dl gräddfil
svarta vinbär
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, blanda väl.
Blanda riven vit choklad och de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt
gräddfil och rör om. Rör till sist ner bören. Dela degen i muffinsformar och grädda i 200 grader i ca
15-20 minuter.
White Chocolate-Blackcurrant Muffin
200g butter
1,5 dl sugar
2 egg
135 g white chocolate, grated or i small pieces
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
3,5 dl flour
2 dl sour cream
blackcurrants
Beat butter and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time, mixing
well. Mix the grated white chocolate and the dry ingredients and stir. Add sour
cream and stir. Lastly stir in the berries. Divide the dough into muffin cups and bake at 200 degrees for
15-20 minutes.
Endast vit choklad / Only White Chocolate
2 Comments
Berries are so nice aren't they! Gorgeous muffins :-)
ReplyDeleteThanks Maria! Yes berries are always delicious :)
ReplyDelete