Apelsin-Ostkaka
ca 8 portioner
Botten:
15-20 digestive kex
75 g smält smör
Fyllning:
1.5 dl socker
3 ägg
200 g
philadelphiaost
1 msk rivet
apelsinskal
2 msk pressad
apelsinjuice
Sätt ugnen på 175
°C. Kör kex och smält smör i matberedare till en smulig massa eller
krossa dem i mortel och blanda i smöret. Tryck ut smuldegen i en form ca 22-24 cm
i diameter. Grädda botten 8-10 min i 175 grader. Låt svalna i några minuter Rör
ihop socker och ägg, tillsätt osten, apelsinskal och apelsinjuicen. Häll i
formen och grädda i ca 30 minuter i 175 grader strax under mittfalsen. Låt
kallna och ställ i kylen för att stelna ytterligare.
Orange Cheesecake
about 8 portions
Crust:
15-20 digestive biscuit
75 g melted
butter
Filling::
1.5 dl sugar
3 egg
200 g Philadelphia
cheese
1 tbsp orange
zest
2 tbsp orange
juice
2 Comments
I love cheesecake... this looks wonderful.
ReplyDeleteThanks Pam!
ReplyDelete