Körsbären är så goda just nu och så goda att äta som snacks. Men vet du vad också är gott att göra med körsbär? Curd. Denna gång gjorde jag en curd med bitar av körsbär, men gillar man inte det då följer du recepet med att sila blandningen. Men om du gillar bitar då mixar man blandningen med en stavmixer innan man blandar i äggen och smöret. Denna curd blev så god. 

Cherries are so good right now and so good to eat as a snack. But do you know what is also good to do with cherries? Curd. This time I made a curd with pieces of cherry, but if you don't like it, you follow the recipe by straining the mixture. But if you like chunks, then mix the mixture with an immersion blender before mixing in the eggs and butter. This curd turned out so good.


Körsbärscurd


250 g körsbär

0,5 dl socker

0,5 citron, saft

2 ägg

40 g smör


Skölj och kärna ur körsbären. Lägg körsbär, socker och citronsaft i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Tryck bären genom en finmaskig sil för att få ut så mkt vätska som möjligt. Häll vätskan i en kastrull och blanda i äggen. Värm blandningen under ständig omrörning tills den tjocknar. Blanda till sist ner smöret. Häll curden i en ren burk och låt svalna till rumstemperatur innan lock sätts på. Förvara i kylen.



Cherry Curd


250 g cherries

0.5 dl sugar

0.5 lemon, juice

2 eggs

40 g butter


Rinse and core the cherries. Place cherries, sugar and lemon juice in a saucepan and let simmer for 10 minutes. Press the cherries through a fine-mesh sieve to extract as much liquid as possible. Pour the liquid into a small saucepan and mix in the eggs. Heat the mixture, stirring constantly, until it thickens. Finally mix in the butter. Pour the curd into a clean jar and let cool to room temperature before putting the lid on. Store in the fridge.