Körsbärscurd
250 g körsbär
0,5 dl socker
0,5 citron, saft
2 ägg
40 g smör
Skölj och kärna ur körsbären. Lägg körsbär, socker och citronsaft i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Tryck bären genom en finmaskig sil för att få ut så mkt vätska som möjligt. Häll vätskan i en kastrull och blanda i äggen. Värm blandningen under ständig omrörning tills den tjocknar. Blanda till sist ner smöret. Häll curden i en ren burk och låt svalna till rumstemperatur innan lock sätts på. Förvara i kylen.
Cherry Curd
250 g cherries
0.5 dl sugar
0.5 lemon, juice
2 eggs
40 g butter
Rinse and core the cherries. Place cherries, sugar and lemon juice in a saucepan and let simmer for 10 minutes. Press the cherries through a fine-mesh sieve to extract as much liquid as possible. Pour the liquid into a small saucepan and mix in the eggs. Heat the mixture, stirring constantly, until it thickens. Finally mix in the butter. Pour the curd into a clean jar and let cool to room temperature before putting the lid on. Store in the fridge.
0 Comments