Tvåfärgade muffins blir så söta. Dessa tigermuffins har en chokladsmakande och en apelsinsmakande smet. Jag hade lite espressopulver i chokladsmeten, men du kan utesluta den om du inte gillar kaffe. Men jag tycker att man egentligen inte smakar kaffet. Kaffet fördjupar chokladsmaken. Hur många muffins du gör beror på storleken av muffinsformarna. Jag gjorde tio stycken. Ha en bra dag vänner.
Two-tone muffins turn out so cute. These marble muffins have a chocolate-flavored and an orange-flavored batter. I had some espresso powder in the chocolate batter, but you can leave it out if you don't like coffee. But I think you don't really taste the coffee. The coffee deepens the chocolate flavor. How many muffins you make depends on the size of the muffin cups. I made ten pieces. Have a good day friends.
Marble Cake Muffins
10 pcs
1/4 dl cocoa powder
1/4 dl sugar
1 tsp espresso powder
1 tbsp milk
40 g butter, melted
40 g vegetable oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
2 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl yogurt
0.5 orange, zest
Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk the the cocoa powder, sugar, espresso powder and milk together in a bowl until smooth. Set aside.
Stir butter, oil and sugar together. Add the egg and vanilla and stir well. Add the flour, baking powder, salt and yogurt. Mix until the batter just comes together, being careful not to overmix. Transfer about half of the batter to the bowl with the cocoa mixture. Mix until smooth. To the remaining batter add the orange zest.
Put some of the orange batter to muffin cups followed by some of the chocolate batter. Swirl a little. Bake for about 12-15 minutes. Allow to cool.
Tigerkaka-Muffins
10 st
1/4 dl kakaopulver
1/4 dl socker
1 tsk espressopulver
1 msk mjölk
40 g smör, smält
40 g vegetabilisk olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl yoghurt
0,5 apelsin, skal
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop kakaopulver, socker, espressopulver och mjölk i en bunke till en slät smet. Ställ åt sidan.
Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägg och vanilj och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och yoghurt. Blanda tills smeten precis går ihop, var försiktig så att du inte överblandar. Lägg ungefär hälften av smeten i bunken med kakaoblandningen. Blanda tills det är slätt. Till den återstående smeten tillsätt apelsinskalet.
Häll lite av apelsinsmeten i muffinsformarna följt av lite av chokladsmeten. Blanda runt lite. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
2 Comments
Så gott!
ReplyDeleteTack Erika!
Delete