Än har inte suget efter pepparkakssmakande bakverk lagt dig :) Dessa saftiga muffins är så goda och jag blandade lingonsylt i smeten. Gott!!

The craving for gingerbread-flavored baked goods is still strong :) These moist muffins are so good and I mixed lingonberry jam into the batter. Good!!


Pepparkaksmuffins med Lingon

7 st


50 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

1 1/4 dl vetemjöl

1 msk kanel

0,5 tsk mald kardemumma

0,5 tsk mald ingefära

1/4 tsk mald nejlika

1/4 tsk mald muskotnöt

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl kvarg

1 msk lingonsylt

1 msk kallt kaffe


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör och socker krämigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i alla torra ingredienser tillsammmans med kvarg,  lingonsylt och kaffe. Rör om till en jämn smet. Fördela smeten i 7 muffinsformar och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna.


Gingerbread Muffins with Lingonberry

7 pcs


50 g butter, soft

1 dl light brown sugar

1 egg

1 1/4 dl wheat flour

1 tbsp cinnamon

0.5 tsp ground cardamom

0.5 tsp ground ginger

1/4 tsp ground cloves

1/4 tsp ground nutmeg

0.5 tsp baking powder

0.5 dl quark

1 tbsp lingonberry jam

1 tbsp cold coffee


Heat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar until creamy. Add the egg and mix well. Mix in all dry ingredients together with quark, lingonberry jam and coffee. Stir to a smooth batter. Divide the batter into 7 muffin cups and bake for 12-15 minutes. Let cool.