Pepparkaksmuffins med Lingon
7 st
50 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk kanel
0,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald nejlika
1/4 tsk mald muskotnöt
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kvarg
1 msk lingonsylt
1 msk kallt kaffe
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör och socker krämigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i alla torra ingredienser tillsammmans med kvarg, lingonsylt och kaffe. Rör om till en jämn smet. Fördela smeten i 7 muffinsformar och grädda i 12-15 minuter. Låt svalna.
Gingerbread Muffins with Lingonberry
7 pcs
50 g butter, soft
1 dl light brown sugar
1 egg
1 1/4 dl wheat flour
1 tbsp cinnamon
0.5 tsp ground cardamom
0.5 tsp ground ginger
1/4 tsp ground cloves
1/4 tsp ground nutmeg
0.5 tsp baking powder
0.5 dl quark
1 tbsp lingonberry jam
1 tbsp cold coffee
Heat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar until creamy. Add the egg and mix well. Mix in all dry ingredients together with quark, lingonberry jam and coffee. Stir to a smooth batter. Divide the batter into 7 muffin cups and bake for 12-15 minutes. Let cool.
2 Comments
Vilken god kombo!
ReplyDeleteTack vännen!
Delete