Kex bakade med kondenserad mjölk gör dem mjuka, lena och så goda. Jag hade en öppnad burk kondenserad mjölk och ville göra något med den. Så det blev dessa kex, och slutresultatet är mycket lyckat. Jag brukar även frysa in kondenserad mjölk om jag inte använder allt, så ett tips från mig till dig :) 

Cookies baked with condensed milk make them soft, smooth and so good. I had an opened can of condensed milk and wanted to do something with it. So these cookies were made, and the end result is very successful. I also usually freeze condensed milk if I don't use it all, so a tip from me to you :)


Condensed Milk Chocolate Chip Cookies

8 pcs


60 g butter, soft

1/4 dl light brown sugar

40 g sweetened condensed milk

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

1 tsp baking powder

one pinch of salt

80 g chocolate chips


Preheat oven to 175 C. Stir the butter and sugar together until light and creamy. Stir in condensed milk and vanilla. Add the flour, baking powder, salt and chocolate chips. Mix to a dough. Roll about 2 teaspoonfuls of the mixture into balls and place on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten each ball slightly. Bake for 10-12 minutes or until lightly golden. Remove from oven and allow to cool.



Chokladcookies med Kondenserad Mjölk

8 st


60 g smör, mjukt

1/4 dl ljust farinsocker

40 g sötad kondenserad mjölk

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt

80 g chokladchips


Värm ugnen till 175 C. Rör ihop smör och socker tills det blir ljust och krämigt. Rör ner kondenserad mjölk och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och chokladchips. Blanda till en deg. Rulla cirka 2 tsk av blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ner dem en aning. Grädda i 10-12 minuter eller tills de är lätt gyllene. Ta ut från ugnen och låt svalna.