Vaniljglass med Jordgubbsås & Digestivesmul
Jordgubbsås:
2 dl färska jordgubbar, halverade
1 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 tsk citronsaft
0,5 msk majsstärkelse
Digestivesmul:
5 st digestivekex, krossade
1 msk socker
en nypa kanel
3 msk smör, smält
Vaniljglass, hemgjord eller köpt
Jordgubbssås:
Lägg jordgubbar, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner det i kastrullen. Låt blandningen sjuda ytterligare i en minut eller tills den börjar tjockna. Ta av från värmen och låt svalna helt i kylen.
Digestivesmul:
I en stekpanna smält smöret och blanda sedan i digestivesmulor, socker och kanel. Stek i några minuter och blanda runt några gånger. Låt svalna.
Blanda jordgubbsåsen och digestivesmulet med vaniljglass. Ställ i frysen innan servering.
Vanilla Ice Cream with Strawberry Sauce & Digestive Crumble
Strawberry Sauce:
2 dl fresh strawberries, halved
1 dl water
0.5 dl sugar
0.5 tsp lemon juice
0.5 tbsp cornstarch
Digestive Crumble:
5 digestive biscuits, crushed
1 tablespoon of sugar
pinch of cinnamon
3 tablespoons butter, melted
Vanilla ice cream, homemade or bought
Strawberry Sauce:
Place strawberries, water, sugar and lemon juice in a saucepan. Bring to a boil and let simmer for 10 minutes. Mix the cornstarch with a little water and stir it into the saucepan. Let the mixture simmer for another minute or until it starts to thicken. Remove from the heat and leave to cool completely in the fridge.
Digestive Crumble:
In a frying pan, melt the butter and then mix in digestive crumbs, sugar and cinnamon. Fry for a few minutes and mix around a few times. Let cool.
Mix the strawberry sauce and digestive crumble with the vanilla ice cream. Place in the freezer before serving.
5 Comments
Nämen du så gott!
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteSer sp lockande ut,mums.Har gjort liknande,men använde kokosgrädde.Ha en fin söndag Latarina🍨💗
ReplyDeleteTack Jael! Ha en fin dag!
DeleteUps,Katarina....
ReplyDelete