Stroganoff är så gott med den krämiga smaken av grädde eller creme fraiche och sältan från senapen. Denna gång gjorde jag stroganoff på röda linser och det blev lyckat. Mycket gott! Ha en fin dag!

Stroganoff is so good with the creamy taste of cream or creme fraiche and the saltiness of the mustard. This time I made stroganoff with red lentils and it was successful. Very good! Have a nice day!


Lentil Stroganoff


1 red onion, chopped

1 clove of garlic, finely chopped

1 tbsp tomato pureé

1 tbsp (Dijon) mustard

400 g crushed tomatoes

1.5 dl red lentils

1 dl water

1.5 dl cream or creme fraiche

salt

pepper

parsley


Heat oil in a sauce pan and add the onion and garlic. Fry for a 30 seconds. Add tomato purée and fry while stirring for a few minutes. Add mustard, crushed tomatoes, red lentils, water and cream. Let simmer until the lentils are cooked through, about 15 minutes. Add water/ cream if necessary. Add salt, pepper and parsley. Serve with rice. 



Lins Stroganoff


1 rödlök, hackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk tomatpuré

1 msk (Dijon) senap

400 g krossade tomater

1,5 dl röda linser

1 dl vatten

1,5 dl grädde eller creme fraiche

salt

peppar

persilja


Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek i 30 sekunder. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i några minuter. Tillsätt senap, krossade tomater, röda linser, vatten och grädde. Låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Tillsätt vatten/grädde om det behövs. Blanda i salt, peppar och persilja. Servera med ris.