Lentil Stroganoff
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, finely chopped
1 tbsp tomato pureé
1 tbsp (Dijon) mustard
400 g crushed tomatoes
1.5 dl red lentils
1 dl water
1.5 dl cream or creme fraiche
salt
pepper
parsley
Heat oil in a sauce pan and add the onion and garlic. Fry for a 30 seconds. Add tomato purée and fry while stirring for a few minutes. Add mustard, crushed tomatoes, red lentils, water and cream. Let simmer until the lentils are cooked through, about 15 minutes. Add water/ cream if necessary. Add salt, pepper and parsley. Serve with rice.
Lins Stroganoff
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk (Dijon) senap
400 g krossade tomater
1,5 dl röda linser
1 dl vatten
1,5 dl grädde eller creme fraiche
salt
peppar
persilja
Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek i 30 sekunder. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i några minuter. Tillsätt senap, krossade tomater, röda linser, vatten och grädde. Låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Tillsätt vatten/grädde om det behövs. Blanda i salt, peppar och persilja. Servera med ris.
0 Comments