Kyligare väder då kommer suget efter varm gröt. Jag tycker om att koka min havregrynsgröt med mjölk och vatten för att få den krämigare. Salt ät viktigt att ha i. När jag serverar gröten med sylt på tar det mig till min barndom :) Smöröga är alltid ett måste. Hur äter du din gröt?

Cooler weather brings the craving for hot porridge. I like to cook my porridge with milk and water to make it creamier. Salt is important to add. When I serve the porridge with jam on it, it takes me back to my childhood :) Butter on my porridge is always a must. How do you eat your porridge?


God & Värmande Havregrynsgröt


1,5 dl havregryn

2 dl mjölk

1 dl vatten

salt


Koka upp mjölk och vatten och blanda i havregrynen. Koka på svag värme till en krämig konsistens. Salta. Servera genast med sylt, bär och smöröga.



Delicious & Warming Porridge


1.5 dl oatmeal

2 dl milk of choice

1 dl water

salt


Boil the milk and water and mix in the oatmeal. Cook over low heat until creamy. Add salt. Serve immediately with jam, berries and butter.