Hasselnötssmör påminner till smaken om Wienernougat (Fazer) och jag äter det gärna rakt ur burken :) Jag har tidigare gjort granola med jordnötssmör, så varför inte testa med hasselnötssmör. Gott, enkelt och perfekt att ha på yoghurten. Ha en bra dag!

Hazelnut butter tastes like Wiener nougat (Fazer) and I like to eat it straight out of the jar :) I've made granola with peanut butter before, so why not try it with hazelnut butter. Good, simple and perfect to add to yogurt. Have a good day!


Knaprig Hasselnötssmörgranola


3 dl havregryn

1 dl nötter

0,5 dl pumpafrön

0,5 dl solrosfrön

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl kokosflingor

0,5 dl hasselnötssmör

2 msk agavesirap

1 msk kanel

en nypa salt


Sätt ugnen på 150 grader C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Blanda i hasselnötssmör, sirap, kanel och salt. Häll blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20 minuter. Stäng av värmen och låt plåten stå inne i ytterligare 15 minuter. 



Crunchy Hazelnut Butter Granola


3 dl oatmeal

1 dl nuts

0.5 dl pumpkin seeds

0.5 dl sunflower seeds

0.5 dl sesame seeds

0.5 dl coconut flakes

0.5 dl hazelnut butter

2 tbsp agave syrup

1 tbsp cinnamon

a pinch of salt


Set the oven to 150 degrees C. Mix all the dry ingredients in a bowl and stir. Mix in hazelnut butter, syrup, cinnamon and salt. Pour the mixture onto a tray lined with baking paper. Bake in the oven for 20 minutes. Turn off the heat and leave the tray inside for another 15 minutes.