Surdegsgranola
2 msk surdeg, omatad
0,5 msk kokosolja, smält
0,5 msk agavesirap
1 1/4 dl havregryn med torkad frukt, psyllioum, linfrön, Turtle
2 msk pumpafrön & solrosfrön
1-2 msk mandlar
0,5 tsk kanel
en nypa salt
Värm ugnen till 160 C. Blanda ihop surdeg, agave och kokosolja i en skål. Tillsätt havregryn, frön, mandel, kanel och salt. Rör om ingredienserna tills allt är väl täckt med surdegsblandningen.
Tryck ut ett tätt lager granola på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 20-25 minuter, till gyllene. Låt svalna och bryt sedan upp granolan i bitar. Förvara granolan i en lufttät behållare.
Sourdough Granola
2 tbsp sourdough, discard
0.5 tbsp coconut oil, melted
0.5 tbsp agave syrup
1 1/4 dl oats with dried fruits
2 tbsp pumpkin seeds & sunflower seeds, psyllium, flaxseeds, Turtle
1-2 tbsp almonds
0.5 tsp cinnamon
one pinch of salt
Preheat the oven to 160 C. Put the sourdough, agave and coconut oil together in a bowl and stir until well combined. Add the oats, seeds, almonds, cinnamon and salt. Stir the ingredients until everything is well coated with the sourdough starter mixture.
Press a tight layer of granola onto a baking tray lined with parchment paper. Bake for around 20-25 minutes until golden brown. Let cool and then break the granola up into pieces. Store the granola in air tight container.
2 Comments
Vilken intressant granola:) Ha en fin vecka Katarina.
ReplyDeleteTack Jael och detsamma!
Delete