Gillar du tiramisu? Jag har gjort en version på havrekex och istället för att använda mascarpone har jag använt kvarg och färskost tillsammans med grädde. Mjukt, krämigt och så otroligt gott. 

Do you like tiramisu? I have made a version of oatmeal cookies and instead of using mascarpone I have used quark and cream cheese together with cream. Soft, creamy and so incredibly delicious.


Tiramisu


2 dl grädde

100 g kvarg

100 g philadelphia ost

0,5 dl florsocker

1 påse espressopulver

havrekex

kallt kaffe


Vispa grädden och blanda sedan i kvarg, färskost, florsocker och espressopulver. Doppa havrekex i kaffe och lägg ett lager i en form. Toppa med gräddblandningen och gör sedan ett eller två lager till. Pudra över kakaopulver. Ställ i kylen i några timmar innan servering. 



Tiramisu


2 dl cream

100 g quark

100 g philadelphia cheese

0.5 dl icing sugar

1 sachet espresso powder

oatmeal cookies

cold coffee


Whip the cream and then mix in the quark, cream cheese, icing sugar and espresso powder. Dip the cookies in coffee and place a layer in a dish. Top with the cream mixture and then make one or two more layers. Dust with some cocoa powder. Put in the fridge for a few hours before serving.