Päron Vaniljkaka
50 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk mjölk
0,5 tsk vanilj
2 msk päronmarmelad
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, mjölk och vanilj. Häll lite mindre än hälften av smeten i en annan bunke och blanda i marmelad. Häll hälften av vaniljsmeten i en smord och mjölad bakform Häll sedan på marmeladsmeten och till sist resterande vaniljsmet. Rör runt i smeten med en kniv, så de blandas. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter.
Pear Vanilla Cake
50 g butter, soft
0.5 dl sugar
1 egg
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1 tbsp milk
0.5 tsp vanilla
2 tbsp pear marmalade
Mix the butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Stir in wheat flour, baking powder and milk. Pour slightly less than half of the batter into another bowl and mix in the marmalade. Pour half of the vanilla batter into a greased and floured baking dish Then top with the marmalade batter and lastly the remaining vanilla batter. Using a knife, stir in the batters so that they get mixed. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.
0 Comments