Jag fick en idé att göra en tigerkaka med päronmarmeladen från Fazer. Jag kan säga att kakan blev mycket god. Detta recept är för en liten kaka, så dubbla receptet om du vill. Man an förstås använda vilken marmelad som helst :) Men visst blir det en spännande färg med päronmarmelad? Ha en fin dag!

I got an idea to make a marble cake with the pear marmalade from Fazer. I can say that the cake was very good. This recipe is for a small cake, so double the recipe if you want. Of course you can use any marmalade :) The cake does get an exciting color with pear marmalade, don't you think? Have a nice day!


Päron Vaniljkaka


50 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1 ägg

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 msk mjölk

0,5 tsk vanilj


2 msk päronmarmelad


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, mjölk och vanilj. Häll lite mindre än hälften av smeten i en annan bunke och blanda i marmelad. Häll hälften av vaniljsmeten i en smord och mjölad bakform Häll sedan pÃ¥ marmeladsmeten och till sist resterande vaniljsmet. Rör runt i smeten med en kniv, sÃ¥ de blandas. Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. 



Pear Vanilla Cake


50 g butter, soft

0.5 dl sugar

1 egg

1 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

1 tbsp milk

0.5 tsp vanilla


2 tbsp pear marmalade


Mix the butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Stir in wheat flour, baking powder and milk. Pour slightly less than half of the batter into another bowl and mix in the marmalade. Pour half of the vanilla batter into a greased and floured baking dish Then top with the marmalade batter and lastly the remaining vanilla batter. Using a knife, stir in the batters so that they get mixed. Bake the cake at 175 C for about 25 minutes.