Citrus i bakverk är en stor favorit och ger en fräsch smak. I själva smeten har jag citronskal och fyllde dessa med lemoncurd. Så gott och friskt!

Citrus in pastries is a great favorite and gives a fresh taste. In the batter I have lemon zest and stuffed these with lemon curd. So good and fresh!


Lemon Curd Muffins


50 g butter, melted

1 dl light brown sugar

1 large egg

1.5 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

0.5 lemon, zest

0.5 dl buttermilk


lemon curd


Preheat the oven to 175°C. Stir together butter and sugar in a bowl. Mix in the egg, and then add the remaining ingredients. Spoon the batter into 4 muffin cups and add a dollop of lemon curd. Bake for 15-20 minutes. Let the muffins cool. Decorate with lemon curd and icing sugar.



Lemon Curd Muffins


50 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 citron, skal

0,5 dl kärnmjölk


lemon curd


Värm ugnen till 175°C. Rör ihop smör och socker i en skål. Blanda i ägget och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i 4 muffinsformar och lägg i en klick lemon curd. Grädda i 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna. Dekorera med lemon curd och florsocker.