Apple Pie
180 g butter, softened
5 dl all-purpose flour
3/4 dl light brown sugar
2 small eggs
1 tsp ground cinnamon
Filling:
700 g apples - peeled, cored, and diced
1 tbsp ground cinnamon
Preheat oven to 175 degrees C. Grease a 20 cm cake pan.
Combine butter, flour, eggs, sugar and cinnamon in a bowl. Knead by hand to form a smooth dough. Turn dough out onto a lightly floured work surface. Roll out approx. 3/4 of the dough into a 25 cm circle; press over the bottom and sides of the cake pan.
Mix apples and cinnamon together in a bowl. Put them in the cake pan. Roll out remaining dough into a circle and put it on the apples. Press the edges together. Brush the dough with milk. Bake in the oven until pastry is light brown, approx. 60 minutes.
Äppelpaj
180 g smör, mjukt
5 dl vetemjöl
3/4 dl ljust farinsocker
2 små ägg
1 tsk mald kanel
Fyllning:
700 g äpplen - skalade, kärnade och tärnade
1 msk mald kanel
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en 20 cm bakform. Blanda smör, mjöl, ägg, socker och kanel i en skål. Knåda för hand till en smidig deg. Lägg degen på en lätt mjölad arbetsyta. Kavla ut ca. 3/4 av degen i en 25 cm cirkel; tryck över botten och sidorna i bakformen.
Blanda äpplen och kanel i en skål. Lägg äpplena i bakformen. Kavla ut resterande deg till en cirkel och lägg den på äpplena. Tryck ihop kanterna. Pensla degen med mjölk. Grädda i ugnen tills degen är ljusbrun, ca 60 minuter.
2 Comments
Vilken fin åppelpaj, och man kan ju inte säga nej till en äppelpaj;D
ReplyDeleteTack Jael! Äppelpaj är nog så gott :)
Delete