En krämig och god potatisgratäng med smak av tryffel. I denna har jag ingen grädde utan använder vegetarisk buljong och färskost och det blir så otroligt gott. Ha en fin dag!
A creamy and good potato gratin with a taste of truffles. In this I have no cream but use vegetarian broth and cream cheese and it becomes so incredibly good. Have a nice day!
Tryffel-Potatisgratäng
350 g potatis, skuren som pommes frites
0,5 dl hackad purjolök
1,5 dl grönsaksbuljong
100 g tryffelfärskost
salt
svartpeppar
riven tryffelost
Lägg potatis och purjolök i en ugnssäker form. Blanda buljong, färskost och kryddor i en skål och häll på potatisen. Toppa med riven ost. Grädda i 200 C i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Truffle Potato Gratin
350 g potatoes, sliced like french fries
0,5 dl chopped leek
1.5 dl vegetarian broth
100 g truffle cream cheese
salt
black pepper
grated truffle cheese
Put sliced potato and leek in an ovenproof dish. Mix broth, cream cheese and spices in a bowl and pour on the potato. Top with grated cheese. Bake at 200 C for about 40 minutes or until the potatoes are soft.
4 Comments
Säkert gott:) Jag är inte så förtjust i tryffel, jag tror man antingen tycker om eller inte tycker om tryffel.
ReplyDeleteJa, tryffel har en stark smak. Sötpotatis tillsammans med tryffelmajonnäs är en stor favorit :)
DeleteÅh så gott. Jag måste se om jag hittar en sån färskost!
ReplyDeleteTack Erika! Hoppas du hittar den :)
Delete