Oh, rhubarb! So useful, both to use in sweet and savoury dishes. I like to bake with rhubarb or make a compote that I eat with yogurt or porridge. But have you thought about the fact that you can make pickled rhubarb. Sour, salty and sweet at the same good. This one is so incredibly good. I have eaten it with food and on crispbread.
Picklad Rabarber
1-2 rabarber, skivade tunt
1 dl vatten
0,5 dl socker
en nypa salt
0,5 dl ättiksprit, 12%
Skiva rabarbern tunt med en mandolin. Koka upp vatten, socker och salt. Ta av från värmen och tillsätt ättiksspriten. Lägg rabarbern i en burk och häll över lagen. All rabarber ska ligga under ytan. Sätt på ett lock och låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.
Pickled Rhubarb
1-2 rhubarb, sliced thinly
1 dl water
0.5 dl sugar
a pinch of salt
0.5 dl vinegar, 12%
Slice the rhubarb thinly with a mandolin. Boil water, sugar and salt. Remove from the heat and add the vinegar. Put the rhubarb in a jar and pour over the mixture. All rhubarb should be below the surface. Put a lid on and leave in the fridge for at least 24 hours before serving.
2 Comments
Det här låter jättegott. Mina rabarber är en bra bit bort från att gå att skörda. Men snart så!
ReplyDeleteTack! Ja, det blev så gott. Du har något att se fram emot :)
Delete