Nötsmör, kexsmör...GOTT! Har du ätit kexsmör någon gång? Biscoff är troligen den mest kända och den görs på speculooskex, som påminner om pepaparkakor till smaken. Kanske de ha en mer kanelsmak och kanel är vad Biscoff kexsmöret smakar också. Passar jättebra i bakverk. Dagens recept är en kaffekaka med biscoffsmör i smeten.

Peanut butter, cookie butter... GOOD! Have you ever tasted cookie butter? Biscoff is probably the most famous and it is made of speculoos cookies, which is reminiscent of gingerbread cookies to taste. Maybe they have a more cinnamon flavor and cinnamon is what Biscoff cookie butter tastes like. Goes very well in baked goodies. Today's recipe is a coffee cake with biscoff butter in the batter.


Biscoff Coffee Cake


20 g butter, soft

0.5 dl biscoff spread 

1 large egg

0.5 dl coconut sugar

1 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

3/4 tsp cinnamon

one pinch of salt

1.5 tbsp milk


Preheat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a small loaf pan. In a bowl, stir together butter and biscoff spread. Add the sugar and the egg and stir well. Then add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into the pan and bake for 25 minutes. Let cool and decorate with biscoff spread and biscoff cookies.  



Biscoffkaka


20 g smör, mjukt

0,5 dl biscoffsmör

1 stort ägg

0,5 dl kokosnötsocker

1 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

3/4 tsk kanel

en nypa salt

1,5 msk mjölk


Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en liten brödform. Rör ihop smör och biscoffsmör i en skål. Tillsätt sockret och ägget och rör om. Tillsätt sedan de återstående ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och baka i 25 minuter. Låt svalna och dekorera med biscoffsmör och biscoffkex.