Mandel i bakverk är så gott, tycker jag :) Jag hade små mandelkex hemma och valde att krossa dem lite och blanda i smeten. De gav verkligen mycket smak till kakan. Hoppas du får en härlig dag!

Almond in pastries are so good, I think :) I had small almond biscuits at home and chose to crush them a bit and mix in the batter. They really gave a lot of flavor to the cake. Hope you have a nice day!


Mandelkaka


55 g smör, mjukt

0,5 dl socker

1 stort ägg

3/4 dl vetemjöl

2 msk mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk mandelextrakt

2 msk amaretti knapriga mandelkex, smulade


Blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i ensmord och mjölad  liten bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 20-25 minuter. 



Almond Cake


55 g butter, soft

0.5 dl sugar

1 large egg

3/4 dl wheat flour

2 tbsp almond flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp almond extract

2 tbsp amaretti crispy almond biscuits, crumbled


Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a greased and floured small baking tin. Bake the cake at 175 C for about 20-25 minutes.