Granola med Kikärter, Jordnötssmör och Pepparkaka
2 dl kokta kikärtor
1 dl havregryn
2,5 msk fibersirap (eller annat sötningsmedel)
1,5 msk jordnötssmör
2 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt
Mixa i en matberedare kikärtorna och havregrynen till en torr blandning. Blanda sedan i sirap, jordnötssmör, pepparkakskrydda och salt. Smaka av och tillsätt mera sötning vid behov. Smula blandningen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 150 C grader i ca 40 minuter eller tills knaprigt. Blanda efter halva tiden. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.
Granola with Chickpeas, Peanut Butter and Gingerbread
2 dl cooked chickpeas
1 dl oats
2.5 tbsp fiber syrup (or other sweetener)
1,5 tbsp peanut butter
2 tsp gingerbread spice
a pinch of salt
In a food processor, mix the chickpeas and oats to a dry mixture. Then mix in the syrup, peanut butter, gingerbread spice and salt. Taste the mixture and add more sweetening if needed. Crumble the mixture onto a baking sheet covered with baking paper. Roast in the oven at 150 C degrees for about 40 minutes or until crunchy. Mix halfway through. Allow to cool and store in an airtight jar.
8 Comments
Ja, det här gillar jag!
ReplyDeleteTack Erika :) Ha en fin dag!
DeleteVar/hur mycket kommer jordnötssmör in någonstans?
ReplyDeleteHej! Tack för att du uppmärksammade det, nu har jag korrigerat i receptet.
DeleteHa en fin dag!
Jag undrar också, var finns jordnötssmöret?
ReplyDeleteBarbro
Nu har jag ändrat i receptet. Tack :)
DeleteSer nu! Tack för recept!
ReplyDeleteBarbro
Tack :) Ha en fin dag!
Delete