När man tänker på kex så tänker man vanligen att de är knapriga och hårda, men det finns faktiskt mjuka kex också :) Som dessa, bakade på mandelmjöl, kokossocker och utan ägg. De är alltså glutenfria och veganska. De har en djup smak av choklad och är perfekta med en kopp starkt kaffe. Ha en fin dag!

Cookies are often associated as crunchy and hard, but there are actually soft cookies as well :) Like these, baked with almond flour, coconut sugar and without eggs. So they are gluten-free and vegan. They have a deep taste of chocolate and are perfect with a cup of strong coffee. Have a nice day!


Vegan Soft Chocolate Almond Cookies

6 pcs


1 dl almond flour

0,5 dl unsweetened cocoa powder

2 tbsp coconut sugar

0.5 tsp baking powder

pinch of salt

1.5 tbsp almond milk

chocolate buttons


Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper. In a bowl, stir together the almond flour, cocoa powder, coconut sugar, baking powder and salt. Add the milk and stir until smooth. Shape into 6 small balls and flatten them slightly. Top with chocolate. Bake in the oven for about 10 minutes, until the cookies are beginning to crack a bit. 



Mjuka Choklad-Mandelkakor, Vegan

6 st


1 dl mandelmjöl

0,5 dl osötat kakaopulver

1,5 msk kokossocker

0,5 tsk bakpulver

nypa salt

1,5 msk mandelmjölk

chokladknappar


Värm ugnen till 175 C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, kakaopulver, kokossocker, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mandelmjölk och rör om till en jämn smet. Rulla till 6 små bollar och platta till dem en aning. Toppa med chokladknappar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna börjar spricka lite.