Jag tycker att mandel och körsbär är en god smakkombination och varför inte då baka med dem. I kakan har jag använt både mandelmjöl och mandelarom som ger en bra konsistens och en god smak. Sylten jag använder har bitar av körsbär vilka ger ett trevligt tuggmotstånd. Ha en fin dag!

I think almond and cherry is a good flavor combination and why not bake with them. In the cake I have used both almond flour and almond aroma which gives a good texture and a good taste. The jam I use has pieces of cherries which give a nice chewing resistance. Have a nice day!


Mandel & Körsbärskaka


1 ägg

3/4-1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

2 msk mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk mandelarom

0,5- 3/4 dl körsbärssylt

75 g smält smör


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, mandelarom, sylt och smör. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda i ca 25-30 minuter tills kakan känns torr. Låt svalna. 



Almond & Cherry Cake


1 egg

3/4-1 dl sugar

1.5 dl wheat flour

2 tbsp almond flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp almond aroma

0,5-3/4 dl cherry jam

100 g melted butter


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix egg and sugar fluffy. Add wheat flour, almond flour, baking powder, almond aroma, jam and butter. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking tin. Bake for about 25-30 minutes until the cake feels dry. Let cool.