Mandel & Körsbärskaka
1 ägg
3/4-1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk mandelarom
0,5- 3/4 dl körsbärssylt
75 g smält smör
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, mandelarom, sylt och smör. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda i ca 25-30 minuter tills kakan känns torr. Låt svalna.
Almond & Cherry Cake
1 egg
3/4-1 dl sugar
1.5 dl wheat flour
2 tbsp almond flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp almond aroma
0,5-3/4 dl cherry jam
100 g melted butter
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix egg and sugar fluffy. Add wheat flour, almond flour, baking powder, almond aroma, jam and butter. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking tin. Bake for about 25-30 minutes until the cake feels dry. Let cool.
3 Comments
Precis samma smak som jag tycker om:) Mums, vilken god kaka du har igen bakat.
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteDen ser vekligen saftig ut!
ReplyDelete