Mäktig Choklad-Marsipankaka
65 g mörk choklad med marsipan
0,5dl starkt kaffe eller espresso
1 dl strösocker
2 msk creme fraiche
2 msk rapsolja
1 stort ägg
1 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
marsipanbollar
Värm ugnen till 175 C grader. Smörj och mjöla en bakform. Lägg chokladen i en bunke och häll på hett kaffe. Rör om tills chokladen smält och låt svalna en aning. Blanda creme fraiche, olja och ägg i en annan bunke och tillsätt sedan den smälta chokladen. Blanda sedan i resterande ingredienser, förutom marsipanbollarna. Häll smeten i formen och tryck i marsipanbollarna. Grädda i ca 30 minuter.
Chocolate-Marzipan Cake
65 g dark chocolate with marzipan
0.5 dl strong coffee or espresso
1 dl caster sugar
2 tbsp creme fraiche
2 tbsp rapeseed oil
1 large egg
1 1/4 dl wheat flour
2 tbsp cocoa
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
marzipan balls
Preheat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a baking tin. Put the chocolate in a bowl and pour on hot coffee. Stir until the chocolate melts and allow to cool slightly. Mix creme fraiche, oil and eggs in another bowl and then add the melted chocolate. Then mix in the remaining ingredients, except for the marzipan balls. Pour the batter into the mold and press marzipan balls into the batter. Bake for about 30 minutes.
3 Comments
Vilken fin kaka du har bakat ❤
ReplyDeleteÅh, så gott!
ReplyDeleteTack :)
Delete