Gillar du marsipan? Jag tycker att det är gott, men väldigt sött. I denna kaka har jag använt både en choklad med marsipanbitar i och marsipanbollar. Den blev väldigt god och choklad och marsipan är gott ihop. Ha en fin dag!

Do you like marzipan? I think it's good, but very sweet. In this cake I have used both a chocolate with marzipan pieces and marzipan balls. It turned out very good and chocolate and the marzipan is good together. Have a nice day!


Mäktig Choklad-Marsipankaka


65 g mörk choklad med marsipan

0,5dl starkt kaffe eller espresso

1 dl strösocker

2 msk creme fraiche

2 msk rapsolja

1 stort ägg

1 1/4 dl vetemjöl

2 msk kakao

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

marsipanbollar 


Värm ugnen till 175 C grader. Smörj och mjöla en bakform. Lägg chokladen i en bunke och häll på hett kaffe. Rör om tills chokladen smält och låt svalna en aning. Blanda creme fraiche, olja och ägg i en annan bunke och tillsätt sedan den smälta chokladen. Blanda sedan i resterande ingredienser, förutom marsipanbollarna. Häll smeten i formen och tryck i marsipanbollarna. Grädda i ca 30 minuter.



Chocolate-Marzipan Cake


65 g dark chocolate with marzipan

0.5 dl strong coffee or espresso

1 dl caster sugar

2 tbsp creme fraiche

2 tbsp rapeseed oil

1 large egg

1 1/4 dl wheat flour

2 tbsp cocoa

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt

marzipan balls


Preheat the oven to 175 C degrees. Grease and flour a baking tin. Put the chocolate in a bowl and pour on hot coffee. Stir until the chocolate melts and allow to cool slightly. Mix creme fraiche, oil and eggs in another bowl and then add the melted chocolate. Then mix in the remaining ingredients, except for the marzipan balls. Pour the batter into the mold and press marzipan balls into the batter. Bake for about 30 minutes.