Tofu i sig är smaklöst, så när man tillagar den krävs det en hel del kryddor. Den här gången blandade jag i en lökchutney, som är väldigt smakrik och den passade perfekt med tofu. Hur brukar du krydda tofu?
Tofu itself is tasteless, so when cooking with it, it requires a lot of spices. This time I mixed in an onion chutney, which is very tasty and it went perfectly with tofu. How do you usually season tofu?
Tofubiffar med Lökchutney
250 g tofu
1,5 msk lökchutney, Potverdorie
1 tsk senap
1 tsk psylliumpulver
curry
salt
svartpeppar
Smula tofun för hand eller med en gaffel. Blanda i resterande ingredienser. Forma till biffar och grädda i 200 C graders ugn i 25 minuter.
Tofu Patties with Onion Chutney
250 g tofu
1.5 tbsp onion chutney, Potverdorie
1 tsp mustard
1 tsp psyllium powder
curry
salt
black pepper
Crumble tofu by hand or with a fork. Mix in remaining ingredients. Shape into patties and bake in a 200 C oven for 25 minutes.
2 Comments
Låter spännande med lökchutney.
ReplyDeleteDet passade verkligen så bra här. Ha en fin lördag!
Delete