Tzatziki är en smakrik röra gjord på bl.a. gurka och vitlök. Jag hade zucchini hemma och valde att göra röran på den och det blev jättegott. Man kan äta den med grillat, men den är även god att ha som fyllning i rågchips. 

Tzatziki is a tasty mixture made from cucumber and garlic. I had zucchini at home and chose to make the mixture with it and it turned out delicious. You can eat it with bbq food, but it is also good to have as a filling in rye chips.

Zucchini Tzatziki


1 liten zucchini 

300 g kvarg

1-2 vitlöksklyftor, pressad

1 msk citronsaft

1-2 tsk honung

ca 1 tsk salt

dill


Riv zucchini grovt och lägg den i en sil och strö på salt. Låt stå i ca 20 minuter. Krama zucchinin för att få bort det mesta av vätskan. Blanda kvarg, vitlök, citronsaft, honung, salt och dill i en skål. Tillsätt den rivna zucchini och smaka av. Ställ i kylen en stund innan servering. 



Zucchini Tzatziki


1 small zucchini

300 g quark

1-2 garlic cloves, pressed

1 tbsp lemon juice

1-2 tsp honey

about 1 tsp salt

dill


Roughly grate the zucchini and place it in a strainer and sprinkle with salt. Let sit for about 20 minutes. Squeeze the zucchini to get rid of most of the liquid. Mix quark, garlic, lemon juice, honey, salt and dill in a bowl. Add the grated zucchini and season to taste. Place in the fridge for a while before serving.