De traditionella kolasnitten är så goda, men man kan variera dem massor. Nu har jag bakat snitt med vaniljkräm och de blev så goda. Daim är också gott att ha i smeten. Gillar du kex?

The traditional cookie cuts are so good, but you can vary them a lot. Now I have baked cuts with custard and they were so good. Daim is also delicious to add to the batter. Do you like cookies?


Vaniljkrämssnitt

50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl socker
0,5 msk dadelsirap
0,5 tsk vanilj
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 0,5 dl vaniljkräm (2 msk vaniljpulver + 5 msk vatten)
pärlsocker 

Värm ugnen till 175°C och klä en plÃ¥t med bakplÃ¥tspapper. Blanda ihop smör, socker, dadelsirap, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver till en deg. Rulla till en längd och lägg pÃ¥ plÃ¥ten, platta till en aning. Gör en fördjupning i mitten och fyll den med vaniljkräm. Strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Tag ut plÃ¥ten och lÃ¥t svalna en aning innan du skär dem i snittar. 



Custard Cookie Cuts

50 g butter, room temperature
0.5 dl sugar
0.5 tbsp date syrup
0.5 tsp vanilla
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

Filling:
about 0.5 dl custard (2 tbsp vanilla powder + 5 tbsp water)
pearl sugar

Preheat the oven to 175 ° C and line a baking sheet with parchment paper. Mix butter, sugar, syrup, vanilla, wheat flour, baking powder into a dough. Roll to a length and place on the baking sheet, flatten it slightly. Make a dip in the middle and fill it with custard. Sprinkle with pearl sugar. Bake in the oven for about 10-12 minutes. Remove from the oven and allow to cool slightly before slicing.