Jag tycker om att baka mitt egna bröd, men jag gör det i perioder. Just nu är det formbröd som jag bakat mest. Brödet kan mycket väl frysa in, då skivar jag det färdigt och så är det enkelt att ta fram och att rosta det fryst funkar bra. Bakar du ditt egna bröd?

I enjoy baking my own bread, but I do it for periods. Right now I'm mostly baking loaf breads. The bread can very well be frozen, then I slice it ready and then it is easy to take slice or two and toasting it frozen works well. Do you bake your own bread?


Brödlimpa

3 dl fullkornsmjöl
2 dl havregryn
1 dl havremjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk torrjäst
1 ägg
3 dl vatten, 43 C 

Blanda mjöl, salt och torrjäst i en skål. Ha sedan i ägg och vatten. Blanda till en smet. Låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter. Blanda smeten och häll den sedan i en bakplåtspappersklädd brödform. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Baka brödet i 200 C grader i ca 40 minuter. 



Bread Loaf

3 dl whole wheat flour
2 dl oat flour
1 dl oats
1 dl wheat flour
1 tsp salt
1 tsp dry yeast
1 egg
3 dl water, 43 C

Mix flour, salt and dry yeast in a bowl. Then add the egg and water. Mix to a batter. Let rise covered for about 60 minutes. Mix the batter and then pour it into a parchment paper covered loaf pan. Allow to rise for another 30-45 minutes. Bake the bread at 200 C degrees for about 40 minutes.