Även om jag inte gillar rom som i alkohol, så gillar jag smaken av romessens i bakverk. Dessa kex blev så goda. 

Although I do not like rum as in alcohol, I like the taste of rum essence in pastries. These cookies turned out really good.


Rum & Sprinkle Cookies
8 pcs

50 g butter, softened
0.5 dl granulated sugar
1 egg yolk
0.5 tsp rum essence
1.5 dl all-purpose flour
1/4 tsp baking soda
1/8 tsp salt  
3 tbsp sprinkles

Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg yolk together with the flour, rum essence, baking soda, salt and sprinkles. Shape into balls and put them on the baking sheet. Bake for about 10-12 minutes. 



Rom & Strössel Cookies
8 st

50 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker
1 äggula
0.5 tsk romessens
1,5 dl mjöl
1/4 tsk baksoda
1/8 tsk salt
3 msk strössel

Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggulan med mjöl, romessens, baksoda, salt och strössel. Forma till bollar och lägg dem på bakplåten. Grädda i cirka 10-12 minuter.