Dessa brownies blev så otroligt goda och sega. Om man vill kan man förvara dem i kylen och då blir de ännu segare i konsistensen. Farligt goda och stillar sötsuget för en stund. 

These brownies became so incredibly good and chewy. If you want, you can store them in the fridge and then they will be even chewier. Dangerously good and they will still your sweet cravings for a while.


Sega Espresso Brownies
8 st

60 g mörk choklad, grovt hackad
40 g smör
1 litet ägg, rumstemperatur
1 1/4 dl strösocker
0,5 tsk rent vaniljextrakt
en nypa salt
1 påse espresso snabbkaffepulver
0,5 dl vetemjöl

Värm ugnen till 175 ° C. Klä en 15 x 15 cm bakform med bakplåtspapper. Smält chokladen och smöret. Vispa ägget och sockret tills det är fluffigt. Tillsätt vanilj, salt, espresso och chokladblandningen. Rör ner mjölet. Häll smeten i bakformen. Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du skär i bitar. 


Chewy Espresso Brownies
8 pcs

60 g dark chocolate, coarsely chopped
40 g butter
1 small egg, at room temperature
1 1/4 dl granulated sugar
0.5 tsp pure vanilla extract
one pinch of salt
1 sachet instant espresso powder
0.5 dl all-purpose flour

Preheat your oven to 175° C. Line an 15 x 15 cm baking pan with parchment paper. Melt the chocolate and butter until completely melted. Stir the egg and sugar until fluffy. Add vanilla, salt, espresso and chocolate mixture until blended. Stir in flour. Pour batter into the prepared pan. Bake for 25-30 minutes until slightly puffed. Let cool completely before slicing.